Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi uvode OBAVEZNU VAKCINACIJU đaka u SAD

  Kalifornija će biti prva američka država koja će uvesti obaveznu vakcinaciju đaka protiv kovida-19 širom te države, najranije od januara, najavio je u sinoć guverner Gevin Njusom.

  Međutim, Njusom je rekao da Uprava za hranu i lekove (FDA) prvo mora da odobri trajnu dozvolu za upotrebu vakcine kod različitih uzrasta, preneo je Glas Amerike.

  FDA je dala puno odobrenje za upotrebu vakcine protiv kovida-19 kod starijih od 16 godina, dok je za tinejždere od 12 do 15 godina odobrena hitna upotreba. Uprava će 26. oktobra razmatrati upotrebu Fajzerove vakcine kod dece uzrasta od pet do 11 godina.

  U nekoliko velikih školskih okruga u Kaliforniji je već uvedena obavezna vakcinacija pojedinih učenika.

  U ujedinjenom školskom okrugu Los Anđelesa, najvećem u zemlji, obavezna je imunizacija dece starije od 12 godina, s obzirom na to da je za taj uzrast odobrena hitna upotreba Fajzerove vakcine.

  Prema novoj meri, koju je najavio Njusom, kovid 19 će biti na spisku bolesti protiv kojih deca moraju da se vakcinišu da bi pohađala državne ili privatne škole.

  Zdravstveni zvaničnici ističu da su oštre mere za suzbijanje kovida pomogle da se proteklih nedelja uspori širenje virusa u Kaliforniji.

  U međuvremenu, broj umrlih od kovida u SAD je premašio 700.000. U proseku se beleži više od 2.000 smrtnih slučajeva dnevno, a Amerika je i dalje prva u svetu po broju zaraženih i žrtava.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE