NEMA OTUĐENJA: Cetinjski manastir prešao u ruke države

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEMA OTUĐENJA: Cetinjski manastir prešao u ruke države

  Vlada Crne Gore donela je odluku da Cetinjski manastir bude u rukama države, dan uoči sednice Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za “vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve”.

  Vlada je Upravi za katastar i državnu imovinu u ponedeljak naložila da bez odlaganja sprovedu odluku donetu 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umesto Grada Cetinja upiše državu.

  Takođe, naloženo im je da u listu nepokretnosti unesu zabelešku otuđenja i opterećenja.

  Takvu odluku Vlada je donela dan uoči sednice Skupštine Grada Cetinja, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za vraćanje manastira u ruke nepriznate crnogorske pravoslavne crkve.

  Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

  “Postupajući po Zaključcima Vlade Crne Gore, Uprava za katastar i državnu imovinu PJ Cetinje je izvršila zabilježbu otuđenja i opterećenja u „G“ listu predmetnog lista nepokretnosti”, piše u obaveštenju koje je dostavljeno predsednici Skupštine Cetinja Dejani Dizdar.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE