Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema kraja poskupljenjima: Spremite pare, biće VEĆI POREZ

  Koalicija Niš, moj grad saopštila je da se novom odlukom o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra za 2022. godinu planira povećanje poreza na imovinu na teritoriji tog grada.

  „Novom odlukom o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra, odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022. godinu na teritoriji Grada Niša, vlast planira da na stan od 60 kvadrata u trećoj zoni star 20 godina, poveća porez sa 8.040 dinara na 8.466,14 dinara, rekao je odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković.

  Dodao je da je plan da se za poslovni prostor od 50 kvadrata u prvoj zoni (Obrenovićeva) star 30 godina, poveća porez sa 28.705 na 30.365,36 dinara.

  Stanković je rekao da je „prvi problem sistemski, kada je 2013. godine višestruko uvećan porez na imovinu“.

  „Pre nego što je donet Zakon o povećanju poreza na imovinu, govorio sam da je povećanje poreza na imovinu od 300 odsto potpuno neodrživo, ali je vlast to sprovela u delo“, rekao je Stanković.

  Drugi problem je, kako je rekao, to što „lokalna vlast svoju nesposobnost i neaktivnost nadoknađuje konstantnim stepenastim uvećanjem poreza na imovinu iz godine u godinu.

  Podsetio je da je u 2021. planiran prihod od poreza na imovinu u iznosu od 1,568 milijardi dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE