Nema izuzetaka: Tokom praznika 1.500 "lovaca" na žurke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema izuzetaka: Tokom praznika 1.500 “lovaca” na žurke

  Narednih dana, uključujući vreme državnog praznika, sanitarni inspektori pojačaće rad i svi prekršioci protivepidemioloških mera suočiće se sa posledicama, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

  On je za RTS rekao da je u petak uveče usledila intervencija na Kopaoniku u kojoj su učestvovali sanitarni inspektori, turistička inspekcija, pripadnici MUP, komunalne milicije zbog pokušaja okupljanja većeg broja gostiju…

  “Narednih dana svi inspektori koji imaju ovlašćenja biće na terenu, očekuje se preko 1.500 ljudi da bude angažovano. Sva pravna lica i preduzetnici, ugostitelji, pružaoci usluga, moraće da se suoče sa odgovornošću i izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori primenjivati na terenu”, upozorio je Stamenković i dodao da one koji budu kršili propisane mere i preporuke kriznog štaba čeka “nulta tolerancija”.

  Tu neće biti izuzetaka. U pitanju je borba protiv koronavirusa i širenja infekcije, kaže Stamenković.

  Stamenković je dodao i da kada je počeo da radi Viber broj ministarstva zdravlja za prijavu nedozvoljenih okupljanja (064/88 11 405) bilo dosta poziva, da se taj broj od decembra, ne računajući novogodišnju noć, smanjio, kao i da očekuje da i ovih dana bude više prijava.

  Mediji javljaju da je u petak uveče u Beogradu Komunalna milicija u tri lokala zatekla ukupno 70 gostiju nakon završetka radnog vremena. Dva lokala su bila u Skadarliji, a treći u Zemunu, lokali su ispražnjeni i sankcionisan.

  Zabeležena i masovna tuča u kojoj je učestvovalo dvadesetak mladića u novosadskoj kafani “Bećarac”, a izbila je nakon što je kafana trebalo da bude zatvorena zbog epidemioloških mera.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE