Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nekima u Srbiji će u 2021. nešto ipak i pojeftiniti!

  Direktor Javnog preduzeća “Toplana”, Dušan Marjanović, najavio je da će početkom naredne godine, preciznije rečeno od 1. februara, daljinsko grejanje u Kikindi pojeftiniti i to, u proseku, za osam odsto.

  Jeftinije grejanje vezano je za smanjenje osnovnog energenta gasa koje „Srbijagas“ isporučuje „Toplani“. Ovo je dobra vest za oko 3.100 korisnika daljinskog grejanja, prenosi Kikinda online.

  „U proseku, od 1. februara 2021. godine daljinsko grejanje biće umanjeno za osam odsto. Građani će tokom grejne sezone za stambeni prostor plaćati 162,92 , a van grejne sezone dinara 40,73 dinara po kvadratnom metru. Oni koji koriste poslovni prostor, tokom pola godine grejne sezone plaćaće 203,65,a van grejne sezone plaćaće 50,9 dinara. Za one građane kojima se grejanje obračunava po utrošku nova cena je 6,45 po kilovat času, a za poslovni prostor ona će iznositi 8,06 dinara po kilovat času“, rekao je Marjanović i dodao da su od početka grejne sezone imali svega dve havarije što je šest puta manje u odnosu na isti period prošle godine.

  Privatni sektor i pravna lica „Toplani“, zaključno sa 17. decembrom, duguju po 20 miliona dinara. Marjanović napominje da dug nije prevelik, s obzirom na situaciju sa koronavirusom.

  „Toplana“ u narednoj godini planira rekonstrukciju toplovoda na najkritičnijoj deonici.

  „To je deo mreže u ulici Miloša Velikog, od glavne kotlarnice centar do ulice Miloša Ostojina. Ukoliko na ovom delu toplovoda dođe do veće havarije ,bez toplotne energije ostaće 65 odsto korisnika. Grad Kikinda podržaće ovaj projekat, a za novac će se konkurisati kod Uprave za kapitala ulaganja“ pojasnio je Marjanović.

  Konkurs treba da bude raspisan do kraja januara, a za radove je neophodno 39,5 miliona dinara.

  Izvor: Kikinda online

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE