Nekada NAJPLAĆENIJI glumac Holivuda spiskao 150 MIL. USD u potrazi za "SVETIM GRALOM"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nekada NAJPLAĆENIJI glumac Holivuda spiskao 150 MIL. USD u potrazi za “SVETIM GRALOM”

  Glumac Nikolas Kejdž nekada je bio najplaćeniji glumac u Holivudu, sa bogatstvom od oko 150 miliona dolara, koje nije uspeo dugo da zadrži.

  Kejdž je svoje bogatstvo potrošio na skupe i često ekscentrične kupovine, a na kraju se suočio sa oduzimanjem nekoliko nekretnina.

  U jednom trenutku Kejdž je imao 15 rezidencija širom sveta, uključujući kuće u Kaliforniji i Las Vegasu, kao i ostrvo na Bahamima.

  Takođe je kupio i niz bizarnih predmeta, uključujući grobnicu visoku gotovo tri metra, hobotnicu, strip Supermana od 150.000 dolara i lobanju dinosaurusa starog 70 miliona godina, koju je kasnije morao da vrati mongolskoj vlada.

  Međutim, ono što je Kejdžove finasije odvelo u crveno nisu bili ekscentrični predmeti, već njegov prenapunjeni portfelj nekretnina.

  „Hobotnica košta 80 dolara? Nećete se naći u velikim problemima kupovinom hobotnice“, rekao je glumac u jednom intervjuu.

   

  U potrazi za svetim gralom

  On je u jednom periodu svog života „meditirao tri puta dnevno, čitao filosofske knjige“ i išao na mesta o kojima je čitao.

  Ova „potraga za svetim gralom“, kako je Kejdž naziva, „odvela ga je u pretragu različitih oblasti, uglavnom u Engleskoj, ali i nekim mestima u SAD-u“.

  Tokom ove ekspedicije gomilao je nekretnine, uključujući dva evropska dvorca, od kojih je jedan koštao 10 miliona dolara a drugi 2,3 miliona dolara, kao i seosko imanje od 15,7 miliona dolara u Njuportu.

  Putovanje upoređuje sa procesom stvaranja lične biblioteke: „Pročitali ste knjigu, u njoj se nalazi referenca na drugu knjigu, a zatim kupite tu drugu knjigu, a zatim priložite reference. Za mene sve to bilo potraga za gralom. Da li je bio ovde? Da li je bio tamo?“

  Njegov konačni zaključak je „Šta je gral, osim same Zemlje?

  Uprkos finansijskoj propasti, Kejdž ne žali zbog svih svojih kupovina.

  „Imate dobre investicije i loše investicije. Dobre investicije proizašle su iz ličnog interesovanja i mog iskrenog uživanja u istoriji“, kaže on.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE