Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Negro“ bombone uskoro sa oznakom „made in EU“?

  Vlasnik „Alko grupe“ Miroljub Aleksić, u čijem vlasništvu posluje subotički „Pionir“, koji je proslavio 100 godina, pregovara sa kompanijom „Mondeleze“, da preuzme njihovu fabriku u Mađarskoj, u gradu Đeru, koja bi proizvodila „negro“ bombone sa oznakom „made in EU“, pišu Novosti.

  regovori su u toku, a ukoliko dođe i do konačnog dogovora, „Alko grupa“ bi već na proleće sledeće godine mogla da potpiše kupoprodajne papire.

  „“Pionir“ od 1920. godine proizvodi „negro“, brend koji je jedan od najpoznatijih u Srbiji“, rekao je Aleksić. „Sada smo u pregovorima i nadamo se da ćemo ih okončati u sledećoj godini sa „Mondelezeom“. Oni su jedna od najvećih multinacionalnih kompanija, koja proizvodi „milku“, „kraft“, „jakobs“ kafu… Nameravamo da preuzmemo njihovu fabriku koja proizvodi „negro“ samo u Mađarskoj. Mi smo to zaštitili za ceo svet. Pregovaramo sa njima i nadamo se da ćemo da završimo tu akviziciju. Razgovori su u toku i za sada ništa nije potvrđeno, a ni sigurno.“

  Srpska firma, „Alko grupa“, u svom sastavu, uz „Pionir“ ima i kompanije „Hisar“, „Tipoplastika“, „Alfa plam“, „Jugotehna“ i „Forest Alfa plam“. Tu je i firma za projektovanje i gradnju „Naš stan“. Bave se i turizmom, pa u svom sklopu imaju lanac „A hoteli“. U okviru njih su završeni hoteli „Izvor“ u Aranđelovcu i „Master“ u Novom Sadu. Uskoro bi trebalo da se završe i hoteli „Park“ u Vrnjačkoj Banji, „Tornik“ na Zlatiboru i „Sloboda“ u Šapcu. Vlasnik „Pionira“ u finalnim pregovorima da preuzme fabriku u Đeru.

  Izvor: Novosti

  Foto: Negro

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE