NEDELJNI HOROSKOP: Biku nepromišljen trošak, Vaga usmerena na posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEDELJNI HOROSKOP: Biku nepromišljen trošak, Vaga usmerena na posao

  Mila Kecman, astrološkinja

  Ovim ponedeljkom počinje sedmica koja će nam biti neka vrsta “zagrevanja” za raznolika dešavanja tokom avgusta meseca.

  Najveći izazov biće da ostanemo hladne glave, posebno pred onima pred kojima krijemo slabosti i koliko smo nejaki kad nas stave u određene situacije.

  Možda ih doživljavamo kao neprijatelje a to su samo naši (m)učitelji koji su dobili zadatak da nas nauče kako sami sebe više da cenimo i bolje procenimo: koliko vredi naš trud, rad i uloženo vreme i da li smo spremni da u tako velikoj meri žrtvujemo sopstvene vrednosti i adute – a sve to zarad prividnog mira i reda, bilo na poslu ili kod kuće ili kad ostanemo sami sa sobom.

  Ova nedelja počinje sa dosta teškim aspektima: Sunce i Merkur u Lavu su u opoziciji sa Saturnom, a pod kvadratom sa Uranom koji je u Biku – stavili smo na žrtveni panj sopstveni ponos, ego i svoje “ja” nadajući se da će to doneti neki prosperitet, pre svega materijalni, ali nam se čini da izlazimo sa gubicima kako god odigrali. Samo smo izabrali onu najtežu opciju: da izgubimo i sebe i to čemu smo se nadali. S toga moj savet bi bio: oprezno sa davanjem sebe, sa prelaskom sopstvenih granica, dobro odmerimo da li je sve što mislimo da je dobitak vredno žrtvovanja sopstvenog ponosa.

  Jupiter se iz fantazmičnih Riba vratio u Vodoliju koja je gladna žrtve u ime kolektiva. Traži se od nas da progutamo nešto na šta nismo spremni zarad opšteg dobra. A kako je ipak Sunce u Lavu, jako teško će svako od nas tako lako da preda svoj deo za koji se krvavo i lavovski borio.

  No Pluton iz Jarca dočekaće nas u dobrim aspektima i sa Mesecom u Blizancima i sa Neptunom u Ribama – sve te podnesene žrtve u nekoj perspektivi će nam doprineti pre svega sticanjem veštine da se snađemo i preživimo i u vremenima koja nisu za nas tako slavna kako smo očekivali.

  Izazovan je pred nama i vikend kada nas očekuje mlad mesec u Lavu pa će vreme za opuštanje i odmor postati vreme za pravljenje radikalnih rezova ali pre svega unutar nas samih. A onda sa donesenim odlukama izlazimo na prvu liniju fronta.

  Ovan

  Vaš vladar Mars je stupio u polje i znak posla – Devicu, što znači da ćete sve svoje prioritete i snage usmeriti na posao za šta je Mars u Devici idealno vreme, samo pazite koliko se žrtvujete za druge – dobro procenite jesu li oni vredni Vas i vašeg ulaganja sebe u njihove tj. tuđe bitke i probleme. Izlazak tokom vikenda mogao bi se pretvoriti u dramu  ako ste nespremni da se povučete na vreme u želji da pokažete sa kojim snagama raspolažete. Finansije su poljuljane što vas čini dodatno nervoznim i sklonim da donosite ishitrene odluke. Karijera Vam je, međutim, generalno u mnogo povoljnijem položaju nego što Vam se čini usled strahovanja za finansije i za opšte dobro kolektiva. Imajte na umu da u ovom periodu najviše i najbolje ćete uraditi nešto sami i ne uzdajte se puno u pomoć prijatelja iako će to možda izgledati na početku kao dobra opcija. Ne zapostavljajte previše partnera zbog posla jer će on/ona možda čak i bolje umeti da Vam pruži uvide u to ko Vam je sada pravi prijatelj i poslovni partner, a ko to nije. Za singl Ovnove ovo je dobro vreme za flert i uzbuđenje na poslu.

  Bik

  Toliko se osećate destabilizovanim da vam je sada sva uteha u poslovnom napretku. Posao Vam je sada mesto opuštanja jer Vam se čini da samo tamo možete da držite stvari pod kontrolom. Materijalno je vaša preokupacija po prirodi znaka, ali je nepromišljen trošak moguć usled konflikta kod kuće – novcem pokušavate da kupite mir u kući, a to će se na duže staze pokazati kao loša investicija. S toga je možda i bolje da ovaj vikend provedete radno i u poslovnom okruženju.  Karijera trpi zbog situacije u domu pa fokus bolje da prebacite na posao kako bi izbegli sukobe i neželjene situacije. Osećaj nedostatka stabilnosti Vaš znak posebno frustrira pa je moguće da partner zamerite sve ono što u suštini zamerate sami sebi, a ne vidite da se on/ona podjednako trudi koliko i Vi da održi ravnotežu između privatnog i poslovnog. Sami Bikovi imaju pregršt fantazija ali (ne)znaju da će im sve njih ispuniti samo jedna osoba koja je takođe uzemljene prirode (Devica ili Jarac) – mada na prvi pogled hladna, ona je mesto na kome gori Vaš plamen strasti.

  Blizanci

  Nedelju počinjete u prilično emotivnom duhu zbog čega je moguć odlazak u nedovoljno promišljenu kupovinu ili nabavku kako bi ste zapravo kupili sopstveni mir, pa ma koliko bio veliki ceh, vi nećete žaliti ni dinara samo da se privremeno utešite. Što za Vašu trenutnu situaciju i nije toliko loše ma koliko Vas drugi kritikovali.  Ovo je međutim odličan period ulaganja za one koji se bave osiguranjima (posebno životnim), kao i prilika za napredak ako na bilo koji način poslujete u sferi medicine i zdravstva. Iako je Vaš znak uvek željan dinamičnosti i promene preispitajte koliko je aktuelni period povoljan za putovanja u inostranstvo jer su tamo moguće neprilike neočekivanih razmera. Čuvajte se u saobraćaju, posebno tokom vikenda izbegavajte vožnju po mraku. Partner je naglo postao neraspoložen na šta Vi niste navikli ali pokažite razumevanje – i on/ona ima dosta toga što bi želeo/la da Vam kaže i podeli sa Vama ali je teško doći do reči kada samo Vi pričate o svojim problemima. Blizanci bez partnera mogu očekivati zanimaciju na mestu na kome su to najmanje očekivali  – kod kuće ili upravo tokom neke avanture koja je krenula po zlu negde dok ste na putu.

  Rak

  Nije novost da ste emotivniji i razdražljiviji od drugih ali neki problem sa novcem bi posebno mogao da Vas košta živaca i to posebno u periodu krajem nedelje. Budite jako oprezni sa parama. Naizgled bezbedna investicija mogla bi se pretvoriti u finansijski krah kojem se niste nadali, posebno ako finansijske odluke donosite pod uticajem nekoga iz kolektiva ko Vam deluje kao osoba od poverenja. Situacija na poslu se nepredviđeno menja posebno ako radite i imate kontakte sa inostranstvom. Oprezno i sa online investicijama i protokom novca “preko interneta” generalno. Ali za sve ostalo internet  i online opcija završavanja poslova je dobrodošla jer Vam štedi energiju od kontakta sa onima čija Vam energija ne prija.  Bićete dosta brzi i taktični u donošenju odluka vezanih za karijeru iako Vam se činilo da u tome niste toliko dobri. Ne odugovlačite, vreme vam u ovom periodu nije prijatelj. Partner Vam je sada najbolji prijatelj i saradnik kao i osoba u kojoj možete pronaći mir i razonodu. Singl Rakovi mogu se nadati  poznanstvu upravo prilikom sklapanja poslovnih ugovora. Poslovni partner bi se mogao ispostaviti kao dobra prilika i za nešto više.

  Lav

  Vi ste ove nedelje najugroženiji znak, Vaš vladar Sunce iako je u Vašem znaku nalazi se u jako izazovnim aspektima posebno iz polja koje se tiče sklapanja ugovora,  postizanja dogovora iIi saradnje, zato oprezno sa onim šta potpisujete i oprezno sa onima sa kojima zaključujete neki posao, ugovor ili projekat. Finansije Vam nisu toliko ugrožene koliko Vi sami i Vaša radna (i životna) energija. Dobro procenite da li je neki profit vredan Vašeg trošenja. U ovom periodu naizgled pristojan finansijski dobitak mogao bi vas koštati ugleda i statusa a to Vas posebno može pogoditi. Bolje sebi priuštite neki trošak radi razonode i opuštanja. Čini Vam se da imate dosta energije za posao ali morate dobro razmisliti kako ćete je rasporediti. Ne savetujem nikakve krupne odluke koje se tiču karijere, bar ne u ovoj nedelji.  Posao nešto bolje ide za one koji se bave na bilo koji način inostranstvom: bilo da se radi o putnim aranžmanima ili nečemu sličnom. Ma čime god se bavili, uložite novac u sada preko potrebni odmor i putovanje. Izbegnite i krupne odluke koje se tiču partnerskih odnosa – raskid bi vas sada koštao mnogo energije, a ukoliko ste sami sačekajte povoljniji period za traženje partnera. Ukoliko je partner taj koji odlučio da ode – pustite ga.

  Devica

  Pred Vama je izazovan period na poslu i u domenu karijere ali na pozitivan način. Čini Vam se da nemate energije ali ako date sebi šansu osetićete da u Vama i te kako ima snage da izgurate i ono za šta niste verovali da možete. Jedino što Vam je potrebno je dobar plan, a Vi ste uvek dobri u planiranju. Ono što Vas jedino koči ste Vi sami i vlastite sumnje su sopstvenu kompetentnost i sposobnost. U ovom periodu zaista previše mrcvarite sebe samokritikom. Ostavite sebe na miru. Podsvest Vam radi više nego što mislite, ali morate je nahraniti nečim pozitivnim. Vodite računa i čime hranite svoje telo, loše odluke vezane za ishranu posebno Vaš znak mogu da učiniti slabijim. Imajte na umu da Vaš period tek dolazi i da će se ovaj pritisak iz podsvesti povući ako malo povedete računa o sopstvenom mentalnom zdravlju. Važni projekti Vas očekuju krajem avgusta i u septembru i za njih skupljajte snagu već sada. Partner se okrenuo poslu i to vas frustrira jer Vam je potrebno više podrške da pregurate ovaj period, ali morate naučiti da svoje demone sami pobedite. Za singl Device povoljniji je period za strast i zabavu nego nešto ozbiljnije. Naučite da period za razonodu ozbiljno shvatite kao period za razonodu i prestanite da insistirate na konvencionalnosti.

  Vaga

  Usmereni ste na posao i to je dobro. Ne dozvolite samo da Vas posao preplaši i izbezumi. Iako ste odlični u onome što radite vršite neki unutrašnji pritisak na sebe da morate biti još bolji a za tim nema potrebe. Vreme je Vaš prijatelj i prihvatite da će vremenom sve doći na svoje. Ne dozvolite da Vas ometaju kritike koje dolaze iz kolektiva sa kojim radite. Radi se o pojedincima koji ne poznaju ni Vas ni Vaše sposobnosti dovoljno dobro, a pokušavaju da se izdignu na Vaš račun i da se preko Vaših leđa dokopaju uspeha. Hladna glava će Vas zaštiti od takvih “energetskih” napada. Obzirom da će Mesec boraviti u Raku, a onda postati mlad u Lavu, prirodno je da Vas situacija na polju karijere, posla i radnog kolektiva dotiče više emotivno nego što bi to bio slučaj. Za pojedina Vage (one kojima je Venera vladar u Lavu) ovo bi mogla biti dosta izazovna nedelja zbog cele situacije koja nas sve zatiče u Lavu. Vama je pre svega potreban mir i pribranost a kao da Vam to sada najviše nedostaje. Partner kao da je odsutan i to Vam uliva dodatni nemir ali on je samo preokupiran vlastitim obavezama i nije mu/joj opalo interesovanje za Vas i vaš odnos. Ukoliko ste sami idealno je vreme da dobro razmislite kakvog partnera za sebe uopšte tražite pre nego što krenete u akciju.

  Škorpion

  Ova nedelja je za vas jako naporna na polju karijere. Dobra vest je da snage imate i da se tako i osećate. Posao u smislu tehničkog obavljanja zadataka je na zadovoljavajućem nivou ali se pozicije na poslu mogu smenjivati što bi Vas moglo zateći nespremnima. Vaš vladar Pluton međutim dobro je pozicioniran i ne bi trebalo da Vam zafali snage o ma kakvim izazovima da se radi. Ne prelivajte probleme sa posla u kuću, neko od ukućana zbog Vaše karijere jako trpi, a da toga niste ni svesni. Za sklapanje krupnih finansijskih ugovora nije dobar period osim ako se tiču posla u vezi sa celim kolektivom. Vama jedinima možda u ovom periodu rad sa kolektivom prija i može Vam doneti više prosperiteta nego drugima. Prihvatite pomoć ako se već nudi iako možete sve sami. Moguć je iznenadan ili kratak put u inostranstvo, ali pazite šta se za to vreme dešava na poslu. Partner prolazi kroz sopstvene krize i promene i to teško pada oboma. Nije sada vreme da ga pritiskate ozbiljnim razgovorima i teškim temama. Umesto toga bolje izađite na piće ili večeru, to mu/joj je sada potrebno. Ukoliko ste sami pogodan je period za flert, zabavu i razonodu više nego za ulazak u ozbiljne veze.

  Strelac

  Prelazak retrogradnog Jupitera iz Riba u znak Vodolije mogao bi Vas prilično poljuljati. Ušuškali ste se u balonu mašte i fantazija, a ovaj tranzit Vas vraća sa puta odlutalih misli u surovu realnost. I Vas I vama bliske ljude. Finansije su stabilne ali Vi ste ti koji ste skloniji trošenju pa ste sami sebi najviše ugrozili budžet. Vodite računa ako radite bilo šta vezano za finansije i ako radite sa novcem. Takođe karijera bi mogla biti u nešto nepovoljnijem položaju ako dosta radite sa inostranstvom, a ako ste krenuli da sklapate neki ugovor koji se tiče strane koja je u nekoj drugoj zemlji, bolje sačekajte povoljniji period. Na domaćem terenu je poslovna situacija stabilnija sa Strelčeve. Nije vreme ni da krećete na neki duži put, sačekajte povoljnije aspekte.  Posvetite se karijeri na konkretnom planu bez donošenja krupnih odluka za sad. Ovaj period će brzo proći s toga nije na odmet da sačekate, neka Vam fokus bude na detaljima i manjim poslovnim zadacima. Partner ima vlastitu krizu pre svega u vezi samog sebe i jedino sam sebi i  može da pomogne, ne trudite se da rešavate tuđe probleme i ono što nije vaše da rešavate. Sami Strelčevi mogu pronaći razonodu na letovanju ili čak i sa nekim iz domena karijere i poslovanja. Ukoliko Vas neko odbije, imajte u vidu da je do njega/nje, a ne do Vas.

  Jarac

  Iako je nedelja naporna Vi ste u miru sa samim sobom i to vas spašava u ovoj paklenoj nebeskoj atmosferi. Mogući su finansijski gubici ali Vi ste na to spremni i imate mogućnost da organizujete alternativne izvore prihoda. Isplati se raditi sada ne tako konvencionalne poslove u koliko ste pripadnik ovog znaka. Vodite računa ako poslujete sa osiguranjima bilo kog tipa, ovo je jako nepovoljan period za Vas.  Obećavaju poslovi vezani za inostranstvo kao i sve što potpada pod “online poslovanje”. Takođe dobar je period za one koji intenzivno razmišljaju o prekvalifikacijama. Imajte samo na umu da pre nego što počnete nešto novo morate završiti nedovršeno, a imate tendenciju da ispustite nedovršene stvari pod aspektima koji napadaju Vašeg vladara. Čuvajte se ljudi koji se predstavljaju kao nešto što nisu, mogu Vam naneti dosta štete i na poslovnom i na finansijskom planu, mada već pripremate sebe na takve scenarije. Dobro je vreme da se posvetite partneru i uživanju sa njim/njom posebno jer njemu/njoj to treba više nego inače. Ako ste sami mogući su neočekivani preokreti u vašem emotivnom status.

  Vodolija

  Ova nedelja je jako nepovoljna za sklapanje bilo kakvih poslova, ugovora i poslovnih dogovora svake vrste. Ako ste planirali bilo kakve radikalne rezove na poslovnom planu stanite i jako dobro razmislite. Neke Vodolije će morati da ih naprave a za neke bi to bila fatalna greška. Bilo da ste jedni ili drugi svakako ne smete donositi nagle odluke. Finansijska situacija nije toliko loša koliko Vam se čini. Malo štednje će Vas stabilizovati. Zato izbegnite i rasprave oko finansija sa Vama bliskim ljudima jer stvari ne zahtevaju oštre reči, samo da malo povedete računa. Svakako briga zbog nekog od ukućana i njegove finansijske situacije ne izostaje.  Jako povoljan period za one Vodolije koje rade u  sektoru zdravstva ili zdravstvenog osiguranja. Celokupan period je povoljan za one koji bi zbog posla otputovali na neku udaljenu destinaciju, spojite avanturu sa profitom – u Vašem slučaju ko ne reskira, ne profitira. Mogući su ozbiljni sukobi sa partnerom posebno tokom vikenda kada njemu/njoj može nešto da “klikne” u glavi i da lako postanete žrtva njenih/njegovih frustracija. Zato se bolje povucite iako bi ste imali što šta da kažete i sačekajte mirniji period za konstruktivni razgovor. Singl Vodolije flert može dovesti u neprijatnu situaciju, posebno tokom vikenda zato oprezno i u lovu na partnera.

  Ribe

  Vi ste odlučili da nećete da se nervirate iako će to biti jako težak zadatak. Moguće su verbalne provokacije koje se tiču novca i to upravo na poslu gde Vam je ove nedelje jako klizav teren. Pazite se i sebe i drugih na random mestu. Možda bi najbolje bilo da poslušate unutrašnji glas, uzmete odmor i sklonite se od svega, iako će pokušavati da Vas ubede kako ste baš Vi neophodni na poslu ove nedelje. Predah od 7 dana u ovom periodu bi Vam više nego dobrodošao.  Generalno sva životna polja mimo posla su Vam vrlo otvorena i naklonjena zato ne bi bilo loše da posao uopšte ne bude tema kojom ćete se baviti. Intrige i prepucavanja Vam sada ne trebaju , a ako razmišljate o nekim radikalnim rezovima koji se tiču posla i radnog mesta, bolje je da o tome razmislite na pauzi. Karijera i posao su naklonjeni onima koji rade sa partnerom ili koji su sami sebi gazde. Na ljubavnom planu je povoljnije za same Ribe da nađu nekog, a zauzetim Ribama savetujem odmor i predah uz partnera. Period za razonodu i opuštanje je vašem znaku najnaklonjeniji – iskoristite ga dok imate priliku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE