Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  nbs

  UPOZORENJE o prevari: Pojavile se lažne stranice NBS i „dina kartica“

  Narodna banka Srbije obavestila je korisnike o postojanju lažnih stranica centralne banke na Fejsbuku, koje koriste ime i logo NBS i DinaCard kartice i navela da je o njima obavestila korisnike, a o krivičnom delu nadležne državne organe.

  U saopštenju se navodi da je NBS identifikovala lažne stranice na društvenoj mreži Fejsbuk iza kojih ona ne stoji.

  „U pitanju su primeri stranica na kojima se koristi ime i logo Narodne banke Srbije i od korisnika DinaCard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice“, navela je NBS.

  Ocenjeno je da je reč o lažnim stranicama preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici zbog čega je NBS odmah reagovala.

  nbs

  Preko stranice na ovoj društvenoj mreži, NBS je upozorila korisnike da su u pitanju lažne stanice i da ne dostavljaju svoje lične podatke.

  „U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice“, poručila je Narodna banka.

  Navodi se da su lažne stranice prijavljene nadležnim organima radi sprečavanja prevare i otkrivanja počinilaca krivičnog dela.

  U saopštenju centralna banka navodi i adresu jedine zvanične Fejsbuk stranice Narodne banke Srbije – www.facebook.com/NarodnabankaSrbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE