Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NBG dobija još JEDNU KULU? U Bloku 32 novi poslovno-stambeni objekat

  Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda oglasio je rani javni uvid povodom izrade plana detaljne regulacije za blok 32 na Novom Beogradu.

  Očekivani efekti, između ostalog su, rekonstrukcija i transformacija poslovnog centra na uglu ulica Bulevar Zorana Đinđića i Bulevar umetnosti i povećanje atraktivnosti područja izgradnjom visokog objekta, opremanje područja objektima javnih i namenskih garaža, kao i povećanje broja radnih mesta, navodi se u dokumentu.

  Inače, Inicijativu za izradu Plana pokrenulo je preduzeće Alta Holding doo iz Zemuna sa ciljem stvaranja planskog i pravnog osnova za izgradnju poslovno-stambenog objekta na uglu ulica Dr Zorana Đinđića i Bulevar umetnosti i proveru mogućnosti izgradnje visokog objekta u skladu sa uslovima Plana generalne regulacije.

  Na uglu Bulevara Zorana Đinđića i Bulevara umetnosti nalazi se objekat Alta banke (bivša Jubmes banka) koji je, kako se u planu navodi, “dobrog boniteta”, ali loše pozicioniran u odnosu na izuzetno široku raskrsnicu dva bulevara.

  Planom je predviđena zamena objekta Alta banke novim komercijalnim objektom.

  Zona visokog objekta utvrdiće se nacrtom plana u zavisnosti od rezultata Analize i potvrde ispunjenosti kriterijuma za izgradnju visokog objekta, navodi se u dokumentu.

  Najznačajniji reper poteza uz ulicu Bulevar Zorana Đinđića u bloku 32 je Hram Svetog Dimitrija.

  Na zemljištu pored hrama, u toku su završni radovi na izgradnji stambeno poslovnog objekta koji se izvodi na osnovu Plana generalne regulacije, potvrđenog Urbanističkog projekta.

  Potez uz ulicu Bulevar umetnosti karakteriše relativno ujednačena regulacija (objekti su povučeni za ~20m od regulacione linije) i raznovrsnost namena.

  Uz „Alta“ banku, duž Bulevara umetnosti nižu se i objekti Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, TS 110/10kV izgrađena prema dozvoli Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objekat Telekom Srbija a.d i Pošte Srbije, kao i objekat Ambasade Slovačke.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE