Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gas, nezaposlenost

  Nastavljena isporuka ruskog gasa preko Severnog toka

  Isporuka ruskog gasa Nemačkoj preko gasovoda Severni tok nastavljena je. Prema današnjim notifikacijama ruskog Gasproma isporuka je kapaciteta oko 30 odsto, naveo je na Tviteru šef nemačkog regulatora mreže Klaus Miler.

  Gasovod je ponovno pokrenut posle redovnog godišnjeg remonta od deset dana.

  Gasovod snabdeva gasom uglavnom Nemačku, ali i brojne zemlje EU.

  Uz argument da mu nedostaje turbina koja je na održavanju u Kanadi Gasprom je u junu smanjio svoje isporuke Evropi za 60 odsto.

  Ruski predsednik Vladimir Putin je bio nagovestio da bi gasovod mogao ponovo da krene, ali da će raditi sa 20 odsto kapaciteta od naredne nedelje ako Rusija ne dobije turbinu koja je bila na popravci u Kanadi.

  To je zato što druga turbina treba da ide na redovno održavanje krajem jula.

  Isporuka ruskog gasa brinula mnoge zemlje, velika potražnja

  Predsednika Upravnog odbora Gasproma, Aleksej Miler potvrdio je ovih dana da nastavlja da raste potražnja za ruskim gasovom i to u zemljama na ruti gasovoda Severni tok 2 kojim gas iz Rusije stiže u Nemačku.

  Povećanje Gaspromovih isporuka Nemačkoj od 1. do 15. avgusta iznosilo je 27,9 odsto u poređenju sa istim periodom 2015. godine, Austriji – 39.7, Danskoj – 221.8 odsto. Gradnja Severnog toka 2  sprovodi se u skladu sa rasporedom, objasnio je Miler.

  Takođe, prema preliminarnim podacima, od 1. januara do 15. septembra 2016. godine, Gasprom je povećao isporuku gasa udaljenim zemljama za 9.4 odsto ili za 10, milijardi kubika gasa u poređenju sa istim periodom 2015. godine.

  Sve veća potražnja za ruskim gasom

  Izvor: Beta, N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE