Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Našli 800 miliona: Posle godinu i po dana nastavljena izgradnja akvaparka na Paliću

  Nakon pauze od godinu i po dana tokom kojih je urađen graditeljski, izvođački, ali i finansijski presek na gradilištu akvaparka na Paliću, proteklih sedmica radovi su ponovo nastavljeni.

  Završetak izgradnje akvaparka bi trebalo značajno da obogati turističku ponudu i doprinese atraktivnosti destinacije.

  Zamišljen je kao velnes i spa kompleks na 4,5 hektara pored same obale Palićkog jezera, sa 3,4 hiljade kvadratnih metara pod krovom, ispod kojeg će se nalaziti četiri bazena, kao i sa spoljašnjim prostorom sa pet bazena među kojima i termalni.

  Kako je letos i najavljeno, obezbeđeno je 230 miliona dinara za nastavak radova, te je potpisan i aneks ugovora sa dosadašnjim izvođačem, firmom Aleks inžinjering iz Beograda o nastavku radova.

  „Pored ovih 230 miliona dinara iz republike, grad je obezbedio 112 miliona i očekujemo od republike još 460 miliona, što sve zajedno ukupno čini oko 800 miliona dinara. Na osnovu procena koje su urađene u januaru, pri postojećim ekonomskim uslovima, taj iznos je dovoljan da se završe radovi na akvaparku“, objašnjava za Politiku Valerija Denč, direktorka preduzeća Park Palić.

  Očekuje se da akvapark bude završen do maja naredne godine, a prema rečima direktorke Valerije Denč, paralelno sa okončanjem radova teći će i tehnički prijem po segmentima kako bi se izbegli prazni hodovi, te da bi po okončanju radova akvapark mogao da bude otvoren za posetioce.

  Već se razmišlja o budućoj upravi

  Akvapark u Aranđelovcu (BIZLife)

  „Ono o čemu već sada razmišljamo jeste buduća uprava nad akvaparkom, jer se mora pažljivo odabrati način rukovođenja ovim centrom, pošto je Paliću potreban dobro održavan, čist i funkcionalan akvapark“, kaže Denčova.

  Gradnja novog akvaparka započela je decembra 2018. i prema prvim najavama trebao je da bude završen 2020. godine. Međutim, po toku radova, bilo je jasno da postoje problemi, pa kada je 2020. godine Savez vojvođanskih Mađara preuzeo rukovodeću poziciju u državnom preduzeću Park Palić, urađena je revizija izvedenih radova.

  Tada je i utvrđeno da za završetak poslova nedostaje još oko 800 miliona dinara, koji su sada i obezbeđeni.

  „Imali smo veliki problem zbog toga što nije bila zatvorena finansijska konstrukcija za završetak radova, neverovatnih problema zbog toga što je bila krajnje nepotpuna dokumentacija, bez dozvola za priključke, bez niza drugih trivijalnih, ali izuzetno složenih i bitnih preduslova. Sve je to otklonjeno u proteklih godinu i po dana“, rekao je letos Ištvan Pastor, predsednik Skupštine društva „Park Palić“.

  Izvor: Politika

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE