Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kupovina, budućnost

  Od ponedeljka rade TRŽNI CENTRI, ali uz STRIKTNE mere

  Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od ponedeljka ponovo mogu da rade od 06.00 do 22.00, navodi se u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koja je objavljena u Službenom glasniku.

  U Naredbi ministra zdravlja je precizirano da je rad i dalje zabranjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.

  U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravnik objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.

  Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.

  Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmete koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.

  U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.

  Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22.00, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.

  Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i loboratorije iz oblasti medicine, stomatologije i veterine.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE