Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Napravljen „NAJGLUPLJI četbot na svetu“

  Novi četbot, napravljen iz zabave, treniran je pomno odabranim glupim tekstovima, pa takve i odgovore daje kada ga se nešto pitate.

  Poplava novih sistema veštačke inteligencije i popularnost četbota ChatGPT izazvali su i brojne reakcije – od one kako će nam AI svima uzeti poslove, pa do zabavnih, poput ove o kojoj sada govorimo.

  Dvojica prijatelja, Craig Shervin i Steve Nass, zaposleni u jednoj marketinškoj agenciji u Njujorku, došli su na ideju da izrade „najglupljeg četbota na svetu“. Šta kada bismo napravili AI sistem toliko glup, da ga se niko neće bojati? – zapitali su se, pa prionuli na posao i stvorili prvu na svetu „veštačku neinteligenciju“.

  Namerno glup četbot

  Za pomoć su iskoristili OpenAI-jev sistem GPT-3 i njegov API pristup, pa ga trenirali na najglupljim tekstovima kojih su se dosetili. Među njima su se tako našli dijalozi iz holivudskih trash komedija, ali i rečenice likova iz serija kao što su „Kancelarija“ ili „Prijatelji“, scene iz „Zoolandera“, i slično.

  četbot

  Veštačka inteligencija, ilustracija

  Neizbežno, uključeni su i tekstovi govora određenih političara ili ekstremno bedaste rasprave s popularnih internet foruma.

  Rezultat svega je četbot 2dumb2destroy, dostupan na ovom sajtu. Kao i sve ostale slične sisteme, i ovog možete pitati prirodnim (engleskim) jezikom šta god vam padne na um, a odgovoru ćete se, vrlo verovatno, nasmejati i produžiti dalje.

  Za ovaj sistem, poručuju njegovi autori, sigurno nećete morati brinuti hoće li vam uzeti posao, zavladati svetom ili uništiti društvo kakvo poznajemo, prenosi Bug.hr.

  Pokušali smo da ga testiramo, ali sve što smo od njega dobili je odgovor „imam određenih problema“. Navala na veštačku glupost očito je prevelika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE