Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Naplata ulaza u Nacionalni park Fruška gora za sada samo vikendom

  Počela je naplata ulaza u Nacionalni park Fruška gora, sa ciljem da se zaštiti područje nacionalnog parka i sredstva stečena po tom osnovu ulože u njegovo unapređenje, kažu nadležni.

  Kako je za RTV objašnjeno iz uprave Nacionalnog parka, boravak i tranzit kroz zaštićeno područje za sada se naplaćuje samo tokom vikenda, i to za putnička vozila, u iznosu od 300 dinara. Takva situacija ostaće i tokom predstojećih prvomajskih praznika, kada će Frušku goru posetiti veliki broj izletnika.

  Mišljenja građana koji često borave na Fruškoj gori ili su u tranzitu preko nje – različita su. Slažu se u jednom – da treba zaštiti prirodno dobro, ali ipak, plaćanje karte predstavlja određen izdatak na svakodnevnom nivou.

  Zakonom o korišćenju javnih dobara tačno je određena naknada na osnovu kategorije vozila, objašnjavaju nadležni, i dodaju da postoje olakšice za svakodnevni boravak i prelazak kroz zaštićeno područje u vidu godišnjih vinjeta, gde se gledalo da cena bude što prihvatljivija.

  Takođe postoje i alternativni pravci, na kojima se ne plaća naknada, takozvani poprečni pravci poput pravca Ležimir-Sviloš, Bešenovo-Beočin, Vrdnik-Rakovac kao i Irig – Sremska Kamenica.

  Izvor: RTV

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE