Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najveća „korona“ pljačka u SAD: Ukradene milijarde dolara kovid pomoći

  Razotkrivena je jedna od najvećih pljački u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, a koja se odvijala tokom pandemije koronavirusa.

  Prevaranti su koristili brojeve socijalnog osiguranja mrtvih ljudi i federalnih zatvorenika da bi dobili čekove za nezaposlenost. Oni su prikupljali te pogodnosti u više država.

  A podnosioci zahteva za federalni zajam nisu bili unakrsno provereni u odnosu na bazu podataka Ministarstva finansija koja bi izazvala sumnje u vezi s neodređenim zajmoprimcima.

  Kriminalci i bande prigrabili su novac. Ali to su učinili i američki vojnik u Georgiji, pastor crkve u Teksasu i bivši državni poslanik u Mizuriju.

  Sve je to dovelo do najveće pljačke u istoriji SAD, u kojoj su prevaranti uzeli milijarde dolara federalne pomoći za kovid-19 namenjenu borbi protiv najgore pandemije u jednom veku i stabilizaciji ekonomije, piše AP.

  Analiza ovog medija otkrila je da su prevaranti potencijalno ukrali više od 280 milijardi dolara pomoći za kovid-19, još 123 milijarde dolara potrošeno je ili nestalo.

  U kombinaciji, gubitak predstavlja 10 odsto od 4,2 triliona dolara koje je američka vlada do sada isplatila za pomoć u borbi protiv kovida. Taj broj će sigurno rasti kako istraživači budu dublje „kopali“ u hiljade potencijalnih šema.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE