Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Slavica Đukić Dejanović buduća ministarka prosvete?

  Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović potvrdila je za Tanjug da je kandidat te stranke za ministra prosvete.

  Trenutno funkciju v.d. ministra obavlja Đorđe Milićević, iz SPS, koji je i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom.

  Branko Ružić podneo je ostavku na mesto ministra prosvete 7. maja, nakon tragičnih događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i masovnog ubistva u okolini Mladenovca i Smedereva.

  Lider Socijalista Ivica Dačić rekao je da je ta stranka premijerki Ani Brnabić zvanično uputila predlog da za novog ministra prosvete parlamentu predloži funkcionerku SPS Slavicu Đukić Dejanović, navodeći da je ona osoba sa velikim iskustvom i da može da preuzme odgovornost vođenja tog resora.

  „U skladu sa političkim dogovorom sa našim kolalicionim partnerima, SPS je za novog ministra prosvete predložila Slavicu Đukić Dejanović koja je u svojoj političkoj karijeri obavljala niz značajnih funkcija, od predsednice parlamenta, ministara u različitim resorima, a istovremeno je imala i univerzitetsku karijeru, i bila redovan profesor, kao i direktor Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu i jedan je od velikih stručnjaka u oblasti kojom se bavi“, rekao je Dačić za Tanjug.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Jelena Vučetić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE