Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najtraženiji čovek u BiH: Nemci tvrde da uzgaja LEK za koronu

  Širom planete odavno traju istraživanja za lek protiv korone, a nemački naučnici Instituta „Maks Plank“ nedavno su objavili da su njihova istraživnja fokusirana na biljku slatki pelin dala određene rezultate.

  Slatki pelin dobro uspeva u Hercegovini, a za sada jedini plantažni uzgajivač nalazi se u Ljubinju.

  Petar Mihić iz Ljubinja trenutno je jedini u BiH koji se bavi uzgojem lekovite biljke – slatkog pelina, a nakon istraživanja naučnika iz Nemačke i saznanja da se njime može lečiti virus korona, Mihić je postao jedna od najtraženijih osoba na ovim prostorima.

  „Slatki pelin sadim već osam godina, odnosno kada je u Hercegovina počelo masovno uzgajanje smilja tada sam se opredelio za pelin. Bavim se plantažnim uzgojem i organskom proizvodnjom, a tek sada su došli do rezultat moga rada“ kaže Mihić, pišu Večernje novosti.

  Lekovita biljka sa antivirusnim delovanjem

  Vest da bi mogao biti jedan od sastojaka leka protiv korone Mihića nije iznenadila.

  „Pre više od četiri meseca čuo sam da su Nemačkoj počela istraživanja. To je tek sada došlo do nas, a moram priznati da me mnogi zovu i traže uzorke za analize. Nisam iznenađen jer mi je poznato da se radi o lekovitoj biljci koja ima antivirusno delovanje, da je koriste kao lek protiv parazita, gljivica, i bakterija, a svakodnevnim umivanjem čajem od ove biljke, smanjuje se osetljivost očiju na alergije i prašine. Naravno, ja nisam doktor da o tome mogu pričati, ali ono što znam je da svi oni koji su ga jednom naručili stalno traže nove količine“, dodao je Mihić.

  Nemačko istraživanje nedavno je izašlo u javnost, a penzionisani otorinolaringolog iz Hrvatske doktor Jure Burić kaže da je i pre tih informacija tvrdio da slatki pelin pomaže u preventivi zaraze od virusa korona. Burić tvrdi da je Ministarstvu zdravlja Hrvatske pisao i preporučio da se građani inhaliraju vodom, morskom solju i dodaju dve lekovite biljke koje uspevaju u Hercegovini – vresak i slatki pelin.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE