Meril Strip: Ovo je najbolji kompliment koji možete nekome da date

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Meril Strip: Ovo je najbolji kompliment koji možete nekome da date

  Meril Strip (Meryl Streep), „Kraljici Holivuda“, nagrade i pohvale nisu nepoznanica. Bila je nominovana čak 20 puta za nagradu Oskar, što je više od bilo kog glumca. Dobila je tri Oskara i osam Zlatnih globusa.

  Kako ona kaže, a prenosi sajt Qz.com, postoji jedan kompliment koji je posebno značajan u njenom životu. To je pohvala koju je prvo dobila od svoje majke. To je otkrila na Konferenciji za žene u Bostonu, početkom decembra ove godine. Koja je magična fraza?

  Ti si sposobna“ ili drugim rečima „Možeš ti to“.

  Razgovarajući sa ikonom feminizma Glorijom Stajnem, Strip je objasnila da čak i žene koje svim srcem veruju u jednakost polova često bivaju uvučene u kovitlac društvenih predrasuda kada je njihov potencijal u pitanju.

  via GIPHY

  I dok god te predrasude traju, dok god postoji nejednakost među polovima, Meril Strip smatra da je od velike važnosti da se mlade devojke ohrabre, i da dobijaju komplimente koje je nekada njena majka dala njoj.

   … Moja majka je zaista bila neverovatna osoba, ali nikada nije dobila šansu. Ali rekla mi je – Meril, ti si sposobna. I to mi je najvažniji kompliment na svetu.

  Strip je imala i neke druge savete zlata vredne za mlade devojke, kao na primer:

  „Ne brinite o svojoj težini.“

  Publika koja se sastojala od 11.000 žena je bila oduševljena.

  To je takvo gubljenje vremena. Kada samo pomislim koliko sam godina protraćila na razmišljanje o toj temi, to je tako idiotski,“ rekla je Strip i nastavila: „I gubimo toliko genijalnih ljudi i gubimo njihove genijalne ideje jer se gledaju u ogledalo i misle da nisu savršeni.

  Strip je takođe rekla da dok gleda nekog glumca na filmu, ona oseća to njegovo iskustvo. Ali, obrnuto ne važi. Muška publika se ne poistovećuje sa ženskim likovima, jer su muškarci „istrenirani“ da vide ženska iskustva kao „manje važna“, kako na filmu tako i u životu.

  Izvor: BIZLife/Strani mediji

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE