Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mleko, Harvardska dijeta (Unsplash)

  Na poziv iz Predsedništva: Proizvođači mleka očekivali Vučića, ali dobili „samo“ ministarku

  Predsednik Uduženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga Goran Vasić rekao je da su u razgovoru u Predsedništvu sa ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i šefom kabineta predsednika Ivicom Kojić saopštili zahteve, a da predsednik Aleksandar Vučić, iako se očekivalo, nije u njima učestvovao, ali im je obećano da će ih primiti sledeće nedelje.

  Vasić je za Betu rekao da su poziv za razgovor dobili u sredu iz Predsedništva i da su očekivali da će zbog toga u razgovoru učestvovati i Vučić.

  On je rekao da su zahtevi proizvođača mleka da se uvede prelevman na uvoz sireva iz EU i da se ograniče trgovačke marže na mleko i mlečne proizvode, na najviše 20 odsto.

  „Tražili smo da se lično Vučić zauzme kod Evropske komisije i traži dozvolu da se uvedu prelevmani na sireve od 300 dinara po kilogramu, inače će našu mlekarsku industriju nekontrolisni uvoz mleka i sireva po damping cenama od 2,5 evra po kilogramu potpuno uništiti“, rekao je Vasić, posle razgovora koji su trajali četiri sata.

  Dodao je da će proizvođči večeras odlučiti da li će sutra doći na protest pred Predsedništvo, kako je ranije planirano, sa zahtevom da razgovaraju, isključivo sa Vučićem i da će se, ukoliko ih ne primi i ne reši probleme udružiti sa „crnim đavolom protiv ove vlasti“. Posle te najave usledio je poziv iz Predsedništva za današnji razgovor.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE