Na pomolu pojeftinjenje iPhone uređaja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na pomolu pojeftinjenje iPhone uređaja

  Apple je u proteklom tromjesečju zabeležio pad prihoda i dobiti na godišnjem nivou, ponajviše zbog pada prodaje iPhonea u Kini. Zato je izvršni direktor tog tehnološkog diva Tim Cook najavio mogućnost smanjenja cena tog pametnog telefona.

  Prema poslovnom izveštaju, objavljenom u utorak, prihodi Applea iznosili su u četvrtom proslogodišnjem kvartalu 84,3 milijarde dolara, što je 5 posto manje nego u istom razdoblju godinu dana ranije.

  Pritom je čista dobit Applea pala za 1 posto, na 19,9 milijardi dolara, prenosi novac.hr.

  Pad ukupnih prihoda ponajviše je posledica pada prihoda od prodaje najvažnijeg proizvoda kompanije iPhonea za 15 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana pre, na 51,9 milijardi dolara.

  Odnedavno kompanija više ne izveštava o broju prodanih iPhonea, iPada i Mac kompjutera, najvažnijih proizvoda kompanije.

  Pad prihoda izazvan je, između ostalog, slabljenjem potražnje u Kini, najvećem Appleovom tržištu nakon američkog, poručilo je poslovodstvo. Osim u Kini, prihodi Applea pali su u proteklom tromesečju i u Evropi, za 3 posto, dok je  u Americi  prodaja  porasla gotovo 5 posto.

  Uprkos svemu, cena deonica je porasla juče u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta, i to više od 5 posto.

  Izvor: novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE