Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na pomolu nova fabrika u Loznici

  Ministar privrede Srbije Goran Knežević potpisao je danas sporazum sa kineskom kompanjom Mint automotiv Jurop (Minth Automotive Europe) kojim se predviđa izdradnja fabrike u Loznici gde će biti 1.000 zaposlenih.

  Kompanija Mint planira da u pogon u Loznici, gde će proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra.

  Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, investicija će biti realizovana u više faza.

  Sporazum o toj investiciji su, pored ministra privrede, potpisali direktor Čirplan limited kompanije (Cheerplan (HK) Limited) Čin Jong Huon, direktor Mint automotiva Čing Li Vong i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

  Mint automotiv Jurop, kao i Čirplan limited, deo je Mint grupacije sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila.

  Mint grupacija ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, na Tajlandu i u Meksiku. Izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju.

  Kompanija snabdeva glavne proizvodjače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu.

  Izvor: Beta

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE