Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ikea planira investiciju od 50 miliona evra

  Kompanija Ikea je saopštila da je u prvoj godini poslovanja u Srbiji imala dobre rezultate, jer je prihod od prodaje premašio 5,6 milijardi dinara (47,2 miliona evra), i da planira investiciju od oko 50 miliona evra u izgradnju Beogradskog trgovačkog centra.

  Robna kuća Ikea u Beogradu, u Bubanj Potoku, imala je 1,8 miliona posetilaca, a više od 10,4 miliona ljudi posetilo je sajt IKEA.rs.

  „Za mlado tržište kao što je srpsko, ovo su veoma dobri poslovni rezultati i vidimo mnoge pozitivne trendove. Ikea je ovde da bi ostala i vrlo sam srećan što danas mogu da objavim da smo počeli pripremne radove za izgradnju Beogradskog trgovačkog centra koji će biti smešten pored naše robne kuće“, rekao je direktor Ikea Srbija i generalni direktor Ikee za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke.

  Naveo je da će ta investicija od oko 50 miliona evra stvoriti oko 400 novih radnih mesta.

  „Ovaj potez predstavlja demonstraciju snažne posvećenosti kompanije Ikea tržištu Srbije i našoj želji da dalje razvijamo svoje poslovanje, proširujemo komercijalnu zonu Bubanj Potok i podržimo lokalni ekonomski razvoj“, naglasio je Vanoverbeke.

  Ikea u Srbiji ima tržišni udeo od 11 odsto, što je najviše u regiou jugoistočne Evrope.

  Od skoro osam miliona proizvoda prodatih u robnoj kući Ikea u Beogradu, 54 odsto je bio nameštaj, a 46 odsto dodaci i dekoracija za dom.

  Ikea je otvorila dve lokacije za preuzimanje proizvoda, u Novom Sadu i Nišu, gde se može preuzeti bilo koji proizvod koji je kupljen onlajn. Ikea Izlog, u centru Beograda, koji je služio kao privremeni izložbeni prostor od maja do avgusta, odnedavno je postao i prodajni.

  U kompanijskom saopštenju se ističe da je Ikea posvećana rodnoj ravnopravnosti, garantujući svima jednaku platu i jednake mogućnosti.

  EkoBag, udruženje nezaposlenih žena starijih od 50 godina, angažovano je da pruža usluge šivenja i prepravki, u okviru podrške kompanije socijalnim preduzetnicima.

  Ikea je opremila onkološko odeljenje u Kliničkom centru u Nišu.

  Kompanija je za godinu dana rada u Srbiji reciklirala 85 odsto celokupnog otpada, proizvela oko 10 odsto sopstvene energije i koristila 30 odsto manje vode iz gradskog sistema jer je prikupljala kišnicu i koristila vodu iz sopstvenih izvora.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  Piše: T. K./B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE