Na pitanje šta je sa socijalnim stanovima u Nišu odgovor je - spuštena slušalica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na pitanje šta je sa socijalnim stanovima u Nišu odgovor je – spuštena slušalica

  Nišlije koje nemaju svoju imovinu već duži period iščekuju konkurs za kupovinu socijalnih stanova, a neki od njih kažu da od nadležnih ne dobijaju odgovore da li ima stanova koji čekaju nove stanare.

  Da će konkurs biti raspisan do kraja godine i da drugih stanova nema, tvrdi direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

  Kako kaže jedna Nišlijka, već dugo ne može da sazna kada će biti konkursa i da li postoje stanovi za useljenje, jer je, kaže, nakon drugog pitanja odgovor nadležnih za rešavanje ovog pitanja jeste spuštena telefonska slušalica.

  Znam da postoje stanovi koji čekaju useljenje ili iseljenje bespravnih stanara, na šta Gradska uprava za imovinu ćuti. Mi obični ne možemo godinama da dođemo do odgovora, kaže Nišlijka.

  Da će konkurs biti raspisan do kraja 2020, te da drugih stanova trenutno nema, navodi direktor Gradske stambene agencije.

  Ja očekujem negde krajem novembra, početkom decembra, ali definitino u ovoj kalendarskoj godini, očekujemo raspisivanje konkursa, navodi Stojanović.

  Da bi građani konkurisali, trebalo bi da ispunjavaju dva uslova – da nisu vlasnici nekog stana i da imaju prebivalište na teritoriji Niša.

  Zbog vanrednog stanja, kaže, pomeren je rok za završetak radova zgrade u Majakovskog za februar, a očekuje da useljenje bude aprila ili maja naredne godine.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE