Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na njih je red: „Mladima pripao ZAVRŠNI UDARAC koronavirusu“

  Vakcinacija mladih na početku kao i svuda u svetu, nije bila prioritet, kaže ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, ali navodi da se sada situacija menja.

  „Prioritet su bili najstariji sugrađani zatim oni sa hroničnim oboljenjima i oni koji su bili profesionalnio najugroženiji. Tako ako sada pogledamo procenat vakcinisanih po uzrasnim grupama svuda u svetu je najmanji u najmlađim uzrasnim grupama jer oni nisu bili prioritet, ali sada je došao red na njih.“

  Upravo njima je pripala uloga da daju završni udarac ovom virusu, ističe Kisić Tepavčević za RTS.

  Objašnjava da je pre nešto manje od mesec dana uzrasni kriterijum u našoj zemlji snižen na 16 godina i kako kaže, značajan broj mladih se odazvao na vakcinaciju.

  Navodi da vakcina ima, da građani mogu da biraju između četiri vakcine, i poručuje da je „svako od nas podjednako bitan, da ne možemo da uspemo ako ne budemo ujedinjeni protiv virusa“.

  Prema njenim rečima, do ovog momenta vakcinisano je oko 90 odsto korisnika i nešto manje od 80 odsto svih zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE