Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biciklista, bicikl, na dva točka(Unsplash)

  Na dva točka po Srbiji: I kod nas porenut program za turiste „Bike Friendly“

  U Srbiji je pokrenut program „Bike Friendly“ kako bi privukao turiste da posete ovdašnje destinacije na dva točka, koristeći bicikl kao glavno prevozno sredstvo.

  Program „Bike Friendly“, kako je navedeno, sertifikuje i obeležava specijalnim brendiranim tablama opštine, destinacije, turističke organizacije, hotele, biciklistička udruženja, kompanije i individualce koje ispunjavaju obavezne i opcione kriterijume namenjene poboljšanju iskustva biciklista, a ;pokretač projekta je grčko udruženje „NatTour“, koje je osnovano s ciljem promovisanja održivih turističkih praksi širom Balkana, dok je zastupnik ovog programa za Srbiju Veselinov Tourism Consulting.

  Doprinosi i očuvanju životne sredine

  Istaknuto je da će, osim turističke ponude, koja će biti unapređena, ovaj program doprineti i očuvanju životne sredine, promociji zdravih životnih stilova i podršci lokalne zajednice u razvoju održivih praksi.

  Rastuća zainteresovanost i povećana potražnja za takvim uslugama doveli su do toga da gosti traže samoodrživ način turizma, što je rezultiralo registracijom „Bike Friendly“ hotela, partnera (biciklističke i druge kompanije u kompanije u turizmu), individualaca (poznavaoci biciklizma u Srbiji) kao i opština i destinacija, navedeno je u saopštenju.

  nemačka

   (Unsplash)

  Očekuju se minimalna investicija od hotela, biciklističkih kompanija i lokalnih zajednica, koja je usmerena na osnovne usluge i opremu potrebnu biciklistima, a da bi postali ;zvaničan partner i dobili pravo korišćenja i plasiranja oznake „Bike Friendly“, neophodno je da ispune listu kriterijuma koji su obavezni koji se odnose na specijalizovane usluge namenjene korisnicma bicikala.

  Označiti biciklističke rute

  Neophodno je i formiranje, označavanje i održavanje biciklističkih ruta od strane opština, kao i organizacija biciklističkih događaja.

  Podseća se da u mnogim delovima Srbije već postoje biciklističke rute ili adekvatne usluge koje treba dalje razvijati, kako bi lokalne zajednice unutar svake destinacije postale prepoznatljive među biciklistima.

  Najavljeno je da će se „Bike Friendly“ turistička ponuda uskoro naći i na namenskom sajtu sa ažuriranim informacijama o ponudi smeštaja, iznajmjljivanja bicikala, fotografijama, vestima, biciklističkim mapama i kontaktima za bukiranje smeštaja i rezervaciju bicikala.

  Razvoj „Bike Friendly“ mreže započet je u Grčkoj 2017. godine, a taj program u Srbiji ima podršku Ministarstva turizma i omladine Srbije, kao i HORES-a.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE