MOST NA ADI: Francuzi najbliži izgradnji pruge

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MOST NA ADI: Francuzi najbliži izgradnji pruge

  Najbliži tramvajskom koloseku na Mostu preko Ade su Francuzi, ako pri izboru izvođača najvažniji kriterijum bude cena, pišu Novosti.

  Ponuda firme Colas rail za izgradnju pruge iznad Save, niža je od ponude austrijskog Štrabaga i poljskog Zue S.A. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, trebalo bi da do 10. marta obelodani ko je dobio posao.

  Rok za završetak radova je 420 dana od trenutka uvođenja izabrane firme na gradilište, što znači da će čukaričku i novobeogradsku obalu šine povezati 2018. godine.

  Radovi podrazumevaju postavljanje tramvajske pruge preko Mosta na Adi, severnih i južnih konstrukcija sa uklapanjem u postojeću prugu i obnovu postojećih mostovskih delova i prateće infrastrukture.

  Nova dvokolosečna tramvajska pruga biće ukupne dužine oko 2.700 metara sa priključcima na postojeću mrežu, a biće uređeno i oko 1.000 metara postojeće tramvajske mreže.

  Postavljanjem šina preko Mosta na Adi biće omogućen tramvajski saobraćaj u svim smerovima između Novog Beograda, Rakovice, Banovog brda i centra grada.

  Izvor: Novosti

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE