Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MUP planira spisak dobrih i loših auto-škola

  Načelnik Saobraćajne policije Slaviša Lakićević najavio je spisak auto-škola koje proizvode najbolje vozače koji imaju najmanje nezgoda, ali i onih auto-škola koje imaju i nalošije vozače.

  „Na današnji dan imamo 709 auto-škola. Ono što je defakto problem jeste što je delu auto škola jedini interes zarada, pa kandidate uče kako da prođu ispit, a ne nauče ih da voze po pravilima saobraćaja. Mi smo odredili najnižu cenu koja iznosi 56.000 dinara, a kada se na to doda PDV i izlazak na polaganje, prva pomoć…ukupna cena je oko 70.000 dinara. Slažem se da je cena goriva znatno veća, ali smatram da ne treba da odredimo i najvišu cenu. Dali smo im slobodu, pa samim tim, onaj ko ima kvalitetniju obuku i kvalitetnija vozila može da dođe do velikog broja kandidata čak i ako je skuplji“, objašnjava Lakićević za Blic.

  Objašnjava da Uprava saobraćajne policije aktivno i konstatno ažurira postojeća ispitna pitanja u svim slučajevima izmene propisa ili opravdanih primedbi i sugestija svih ljudi koja učestvuju u procesu osposobljavanja kandidata.

  Policja

  „Plan je da se u narednom periodu sačine nova ispitna pitanja za polaganje teorijskog ispita, koja će doprineti tome da budući vozači shvate koliko je važno da se poštuju saobraćajni propisi.“

  Prema zvaničnim podacima MUP, u 3.025 saobraćajnih nesreća tokom oktobra nastradalo je 49 osoba, a Lakićević kaže da najviše ginu mladi ljudi.

  „Najčešći uzrok zbog kojih oni stradaju je neprilagođena brzina. Pored toga, tu su i gubitak kontrole nad vozilom i neiskustvo vozača. Ovi podaci pokazuju da su oni najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju“, objašnjava on.

  Izvor: 021, Blic

  Foto: screenshot, BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE