"Moravi" potrebna nova pista, od države 155 mil. RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Moravi” potrebna nova pista, od države 155 mil. RSD

  Vlada Srbije donela je rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izvođenje radova na aerodromu “Morava” kod Kraljeva.

  Kako prenosi portal Glas zapadne Srbije, u odluci se ne precizira koji se radovi planiraju, a pomoćnik ministra za avio-saobraćaj Zoran Ilić kaže da Vlada planira izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

  Govoreći o uspostavljanju redovnih letova sa aerodroma “Morava”, Ilić podseća da je Vlada prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu, do Soluna i Beča.

  “Prve nedelje decembra, ukoliko tender za izbor avio-prevoznika bude uspešno završen, do Beča, a u drugoj polovini marta 2020. startuju letovi Kraljevo-Solun”, rekao je Ilić.

  Prema njegovim rečima, Vlada Srbije će pobednika na tenderu za izbor avio-prevoznika subvencionisati sa 5,7 miliona evra u naredne tri godine.

  Motiv kompanije koja će dobiti posao je, navodi on, da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beča i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.

  Izvor: GZS

  Foto: Krug

  What's your reaction?

  Komentari

  • Vera

   Kakva dezinformacija,nije Niva pista već završetak radova na staroj pisti Morave.Neozbilkno je ne proveriti informaciju nekog amaterskog portala

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE