Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović: Većina vlasnika NELEGALNIH objekata su ČASNI ljudi

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kazao je da su vlasnici nelegalnih objekata, njih 90 odsto, „pošteni i časni ljudi, koji su tome pribegli da bi rešili socijalno pitanje“, kao i da su trenutno angažovane dodatne inspekcije kako bi se sprečila potencijalna „eksplozija divlje gradnje“.

  Govoreći o problemu legalizacije objekata, Momirović je za TV Prva kazao da se sadašnjim tempom proces legalizacije i uknjižbe neće završiti do 2023. godine, kako je prvobitno bilo planirano.

  „Ljude koji su u kriminalnom ponašanju videli priliku za zaradu nećemo abolirati. Po našoj evidenicij 88 odsto nelegalnih objekata (nije zato građeno). Još uvek je rano da se govori o procesu uknjižbe“, dodao je Momirović.

  Ministar je naveo da je u Srbiji trenutno aktivno 80.000 gradilišta, da je u izgradnji infrastruktura vredna oko 23 milijarde evra, što znači da se ovde trenutno gradi više autoputeva nego u svim zemljama okruženja zajedno.

  „Na izgradnji Moravskog koridora angažovano je svaki dan oko 2.000 ljudi. To će biti najmoderniji i najbolji auto-put u Srbiji kada ga završimo, što je prema ugovoru i dinamici 2023. godine“, rekao je Momirović, koji je dodao i da će savremena pruga Beograd-Novi Sad biti izgrađena do decembra, a puštena u rad tokom februara.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE