Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još više kvadrata u prestonici: Za TREĆINU VIŠE građevinskih dozvola

  U Srbiji je u junu ove godine izdata 2.421 građevinska dozvola, što je 32,2 odsto više nego pre godinu dana, saopštio je Republički zavod za statistiku.

  Na izgradnju zgrada odnosi se 81,7 odsto dozvola, a 18,3 odsto na ostale građevine, a predviđena vrednost radova novogradnje u junu iznosi 85,2 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

  Za izgradnju stambenih zgrada izdato je 74 odsto od ukupnih dozvola za zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove (69 odsto).

  Prema dozvolama izdatim u junu, prijavljena je izgradnja 2.629 stanova, s prosečnom površinom od 76 kvadrata.

  Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 15,3 odsto stanova biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 139 kvadrata, a 83 odsto stanova biće gradjeno u zgradama s tri stana i više stanova, i njihova prosečna površina biće 62,5 kvadrata.

  Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Sremskoj oblasti, 38,1 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Južnobanatska oblast (15,9 odsto), Južnobačka oblast (10,6 odsto), Beogradska oblast (9,6 odsto) i Rasinska oblast (6,6 odsto).

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE