Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MOL Serbia – BESPLATNO savetovanje o pravilnoj upotrebi dečijih sedišta

  Kao nastavak višegodišnje saradnje između kompanije MOL Serbia i Agencije za bezbednost saobraćaja na servisnim stanicama MOL Serbia tokom leta biće organizovani besplatni saveti i provera bezbednosti dečijih auto-sedišta.

  U okviru projekta „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, roditelji vozači biće u prilici da na 10 MOL Serbia servisnih stanica tokom juna i jula od trenera Agencije za bezbednost saobraćaja dobiju savete o pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta, kao i da provere da li je dečije auto-sedište pravilno postavljeno u njihovom vozilu.

  „Za MOL Serbia, jedan od prioriteta su bezbednost i edukacija kupaca o odgovornoj i sigurnoj vožnji. Ukoliko su dečija auto-sedišta pravilno postavljena u vozilu, dete će biti zaštićeno u slučaju saobraćajne nezgode. Zahvalni smo partnerima iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije na višegodišnjoj podršci i saradnji da učinimo sve kako bi naši kupci sa svojom decom uživali u bezbednoj vožnji“, izjavio je Milenko Janković, direktor MOL Serbia.

  Deca su najranjivija kategorija u saobraćaju

  Deca predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju, pre svega, jer nemaju razvijene psihofizičke sposobnosti kao odrasli ljudi. Deca nemaju dovoljno iskustva niti znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju. Usvojena pravila bezbednog ponašanja kod dece su posebno važna za decu pešake i decu bicikliste, dok je kod dece putnika u vozilu podjednako važno bezbedno ponašanje i razvijena svest o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju kod njihovih roditelja. Procenat upotrebe zaštitnih sistema za decu do 3 godine je oko 70%, dok je za decu od 4 do 12 godina starosti oko 48%. Od ukupnog broja dece koje se prevoze, čak 90% njih se prevozi nepravilno. Kako bi deca bila bezbednija kao putnici u vozilu, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije realizuje niz preventivnih aktivnosti koje treba da utiču na roditelje da promene stavove i ponašanje. Kampanju „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, ABS realizuje u saradnji sa Mol kompanijom u 10 lokalnih samouprava na nivou zemlje. Građani će moći da besplatno provere da li je dete bezebdno psotavljenio u dečijem auto-sedištu i da učestvuju u nagradnom kvizu. Ovo je samo jedna u nizu od preventivnih aktivnosti koje Agencija realizuje ka najranjivijoj kategoriji učesnika u saobraćaju, a to su svakako deca.“, izjavio je Duško Pešić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

  Kako da bezbedno krenete na put letnjih destinacija

  Kako bi bezbedno krenuli put letnjih destinacija, roditelji vozači biće u mogućnosti da provere znanje o pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta i dobiju sve neophodne savete tokom juna i jula u periodu od 16 do 19 časova na MOL Serbia servisnim stanicama: Višnjica (Beograd), Aranđelovac, Loznica, Subotica 1, Novi Sad 2 (Piramida), Pančevo, Kraljevo, Kragujevac 1, Jagodina i Sremska Mitrovica.

  „Četvrtu godinu za redom sprovodimo projekat „Igra je za decu, dečiji život nije igra“ u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja jer nam je važno da vozači, naši kupci, budu bezbedni u saobraćaju. Edukacija je najvažnija u preventivnom delovanju kako bi se izbegle potencijalne nezgode“, kaže Ana Pavlović, direktorka maloprodaje u kompaniji MOL Serbia.

  Kako da iz MOL Serbia osvojite dečije sedište?

  Vozači koji posete odabrane MOL Serbia servisne stanice, provere da li je dečije auto-sedište pravilno postavljeno u njihovom vozilu i tačno odgovore na kviz pitanja biće u prilici da osvoje dečije auto sedište kategorije 9 do 36kg i MOL Plus klub loyalty karticu sa 2000 poena. Potrebno je da popunjen flajer sa tačnim odgovorima ubace u za to predviđenu kutiju na stanici iz koje će biti izvučeni pobednici.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MOL Serbia

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE