Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pernod Ricard Dan odgovornosti

  Kompanija Pernod Ricard deseti put obeležila „Dan odgovornosti“

  Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti“,  kada se preko 18.500 zaposlenih širom sveta angažuje s ciljem podizanja svesti o neophodnosti očuvanja i obnove životne sredine i biodiverziteta, značaju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Svi zaposleni u Pernod Ricardu iz regiona Balkana će posvetiti ovaj dan učestvovanju u aktivnostima vezano za očuvanje pčelinjih zajednica pod zajedničkim imenom „Bee Responsib’All“.  U Srbiji će ova akcija biti sprovedena sa lokalnim partnerom EKONAUT.

  „Dugi niz godina naša kompanija sprovodi različite društveno odgovorne aktivnosti u Srbiji, koje su u skladu sa mapom puta za održivost i odgovornost Pernod Ricard 2030 Good Times from a Good Place.  Zaposleni u kompaniji angažuju se u aktivnostima koje su usmerene na poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

  Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj očuvanja i opstanka pčela i oprašivača. Svi zaposleni su učestvovali u formiranju vrta  i staništa za solitarne pčele, kroz sadnju odabranih biljaka koje privlače oprašivače i postavljanjem hotela za pčele i druge insekte .

  Želimo da svojim delovanjem pošaljemo poruku o važnosti očuvanja životne sredine kako bismo generacijama koje dolaze ostavili bolji svet”, izjavio je Vladimir Pavlović, direktor za poslovni razvoj Pernod Ricard Srbija.

  Dan Odgovornosti, Pernod Ricard

  Dan Odgovornosti, Pernod Ricard

  „U Srbiji postoji veliki broj vrsta solitarnih pčela koje ne žive u organizovanim društvima kao medonosne, već u šupljinama u zemlji i drveću, ili prave svoja gnezda od gline ili lišća. One su  značajne, jer počinju oprašivanje na nižim temperaturama, pa su nezamenjljive za dobar prinos u voćnjacima naročito onih vrsta koje cvetaju rano posle prestanka poslednjih mrazeva. Uzgajanjem biljaka koje ih privlače, držanjem košnica na odgovoran način, obezbeđivanjem prostora za staništa oprašivača, postavkom hotela i pojilica za insekte, svako od nas može da doprinese i pomogne da se one prehrane i prezime, kako bi već na proleće ponovo nastavile sa najvažnijim poslom na planeti – oprašivanjem“, izjavila je Sabina Kerić, osnivač EKONAUT-a.

  Aleksandar Rikar, predsednik i izvršni direktor Grupe je izjavio: „Misija naše kompanije je da kreiramo posebne trenutke druženja, i donesemo „Good Times from a Good Place“. Deseti Dan odgovornosti je savršena demonstracija kako našu viziju oživljavamo zajedno sa našim zaposlenima širom sveta. Nakon dve godine tokom kojih nismo mogli da održimo Dan odgovornosti, oduševljeni smo što možemo da „zasučemo rukave“ i vratimo se u naše zajednice da odigramo svoju ulogu u pravom duhu druženja. Kao „Createurs de Convivialite“, svi mi imamo ulogu u izgradnji održivijeg i odgovornijeg sveta.”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pernod Ricard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE