Modrić priznao utaju: Novac umesto zatvora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Modrić priznao utaju: Novac umesto zatvora

  Hrvatski reprezentativac i fudbaler Real Madrida Luka Modrić sklopio je sporazum sa španskim državnim tužilaštvom prema kom u potpunosti priznaje krivicu za optužbe koje mu poreska uprava stavlja na teret.

  Time je prihvatio kaznu od osam meseci zatvora za dva dela poreske prevare, kojima je španski državni budžet oštetio za 870.728 evra, prenosi Index.hr.

  Realovu zvezdu u kršenju španskog zakona ulovila je tamošnja porezna uprava, koja je utvrdila da je zatajio 290.990 evra prihoda u 2013. go0dini i 579.738 evra prihoda u 2014. tako što je koristio firmu registrovanu u Luksemburgu nazvanu Ivano, prema njegovom sinu, koju mu vodi supruga Vanja Bosnić.

  Iako će Modrićeva kazna zatvora formalno biti bezuslovna, on neće ići na izdržavanje. Naime, prema španskom zakonu kazne manje od dve godine koje su dosuđene za prvi prekršaj mogu biti odslužene uslovno.

  Modrić će, prema sporazumu o priznanju krivice, platiti 40 posto iznosa koji je utajio, što iznosi 348.291 evro i, poput ostalih fudbalera koji su na ovaj način kršili zakon, dosuđenu zatvorsku kaznu zameniće novčanom. Pri tome svaki dan zatvora košta 250 evra. Modrić će tako na spomenuti iznos morati da doda još 60 hiljada evra.

  Osim ovih 408 hiljada evra u okviru nagodbe, Modrić je već platio milion evra na početku postupka. Kako ističu španski mediji, ovo nije jedini slučaj u kom tamošnji poreznici sumnjaju da je Modrić utajivao porez, prenosi Index.

  Izvor: N1

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE