Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mlekara Šabac

  Mlekara Šabac uz svoje farmere: Nabavka steonih junica za obnavljanje stočnog fonda

  Mlekara Šabac poslednjih godina kontinuirano ulaže u razvoj domaće proizvodnje sirovog mleka, kroz blisku saradnju i podršku svojih partnera, proizvođača mleka. Odvajanjem i dodeljivanjem beskamatnih sredstava, Mlekara pomaže farmere da podignu, obnove ili modernizuju farme savremenijim tehnologijama i opremom, ali i da nabave neophodnu hranu za stoku. Kroz ovaj program, do sada je prošlo skoro 400 farmi.

  U ovom trenutku, kada je situacija u mlečnom govedarstvu izuzetno teška, Mlekara Šabac ide i korak dalje, pomažući svoje proizvođače direktno pri nabavci priplodnih, visoko-steonih junica.

  „Koliko je mlečna industrija pogođena sušom i rastom cena sirovina, najbolje znaju farmeri. Ali i u najtežim vremenima, Mlekara Šabac ostaje uz svoje proizvođače sirovog mleka, i upravo je farmi Aleksić, koju vode braća Dalibor i Predrag, omogućila kupovinu 50 priplodnih, visoko-steonih junica, dodeljivanjem beskamatnih novčanih sredstava. Ova porodica iz Novog Slankamena inače gradi treću farmu, ima više od 100 grla i već skoro deceniju nam isporučuje blizu 2000 litara mleka dnevno – i zaista želimo da učinimo sve što je u našoj moći da se ova uspešna saradnja nastavi. Naravno, intenzivno vodimo pregovore o podršci i sa drugim našim farmerima, u cilju rešenja izazova sa kojima se svi srećemo“, izjavio je Bojan Grbović, direktor lanca snabdevanja u Mlekari Šabac.

  Farma braće Aleksić jedna je od mnogih kojima Mlekara pruža podršku. Porodično imanje Zorana Jadranovića, dnevno proizvede do 2.500 litara sirovog mleka i brine o 130 krava, između ostalog i zahvaljujući inovativnom sistemu muže, koji je nabavio uz pomoć Mlekare Šabac.

  Ovaj modernizovani, zatvoreni sistem muže, osigurava ne samo jednostavniji i efikasniji rad, već pre svega dobijanje kvalitetnijeg i bezbednijeg sirovog mleka, gde je smanjen rizik od kvarenja izazvanog ljudskim faktorom.

  Kao jedna od najstarijih mlekara na srpskom tržištu, koja sarađuje sa više od 700 domaćih proizvođača i dobavljača sirovog mleka, Mlekara Šabac želi da osigura domaću sirovinu i sačuva domaći kapital, kroz programe beskamatne novčane podrške, koji mogu biti dobar primer prakse industriji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mlekara Šabac

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE