Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „MK Grupa se izdvaja po osećaju jedinstva koji vlada među zaposlenima“ (VIDEO)

  Osnovne i master studije Miloš Kolavčić završio je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu a ove godine upisao je i doktorske. U kompaniji MK Group doo  zaposlen je dve godine i trenutno se nalazi na poziciji višeg kontroling specijaliste. Kako navodi, odlazak iz Srbije mu nikada nije bio prioritet iako je tokom školovanja proputovao Evropom.

  „Iako sa svih putovanja nosim lepa sećanja, mesto na kojem se najbolje osećam je moja zemlja. Oduvek sam smatrao da ako se dovoljno trudimo možemo sebi i svojoj porodici da pružimo dovoljno kvalitetan način života što se na kraju ispostavilo kao ispravno razmišljanje“, kaže za BIZlife Kolavčić.

  O kompaniji u kojoj radi kaže da je u pitanju društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o svojim zaposlenima kao i o zajednicama u kojima posluje.

  „Kada kažem da vodi računa o zaposlenima, mislim na brojne benefite koje im omogućava.Takođe, ona im pruža sigurnost i mogućnost za dalji profesionalni razvoj. Osećaj jedinstva koji vlada između zaposlenih je nešto po čemu se definitvno MK Grupa izdvaja i što je čini veoma prijatnim mestom za rad“, ističe Kolavčić.

  Osim toga, kao jednu od prednosti, Kolavčić navodi i to što se zaposlenima omogućava da iznesu svoje inovativne bizni ideje.

  Na koji način je to moguće uraditi u MK Grupi, šta je to što ga veže za Srbiju i poslodavca, i šta za njega znači život u kojoj je rođen i odrastao pogledajte u videu.

  Svoja iskustva na ove teme podelio je na snimanju, koje je realizovano u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

  Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.

  Izvor: BIZlife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE