Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  mk group

  MK Group i AIK Banka izdvajaju 600.000 EUR za lepše odrastanje

  Nakon što su prošle godine uspešno realizovale donacije porodilištima u celom Jadranskom regionu, MK Group i AIK Banka nastavljaju svoj regionalni društveno-odgovorni program „Podrška porodici”. Ove godine sredstva u vrednosti od 600.000 evra biće namenjena za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

  Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o deci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obeležava bitan jubilej – 40 godina uspešnog poslovanja.

  mk group

  MK Group i AIK Banka za vrtiće u Srbiji izdvojili 200.000 EUR

  Za vrtiće u Srbiji, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK Group i AIK Banka izdvojile su iznos od 200.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluju: Vrbas, Bečej, Kovačica, Pećinci, Novi Sad, Raška, Golubac i Niš. Tim povodom održan je sastanak u Vladi Republike Srbije. Predsednica Vlade, Ana Brnabić, zahvalila se kompanijama na doprinosu privrednom životu Srbije i izrazila zadovoljstvo što će Vlada Srbije raditi sa njima na ovom značajnom projektu.

  MK Group i AIK Banka su jedni od investitora koji uspešno posluju kako u Srbiji, tako i u regionu. Aspekt bez kog država ne može da bude uspešna, jeste društveno-odgovorno poslovanje. Posebno mi je drago što ove kompanije u godini kada obeležavaju jubilej, doniraju sredstva u iznosu od 200.000 evra vrtićima u našoj zemlji, u osam lokalnih samouprava. Verujem da ćemo uz pomoć ministarstva sredstva uložiti u ono u šta je najpotrebnije i kako bi bilo komplementarno sa svim onim što je vlada do sada uradila. Ovo je primer i svim ostalim kompanijama kako dobro raditi”, naglasila je premijerka Ana Brnabić.

  „Darivanje najmlađih je najbolji način za obeležavanje našeg jubileja“

  Pored premijerke Brnabić, sastanku je prisustvovao i ministar prosvete, Branko Ružić koji je takođe izrazio zahvalnost kompanijama na poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama. Saradnjom sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvom, donatori će dobiti podršku u procesu definisanja mehanizma za realizaciju donacija i određivanja namene sredstava u skladu sa prioritetnim potrebama.

  Ponosan sam što ispred MK Group mogu da kažem da već sedmu godinu zajedno sa AIK Bankom realizujemo društveno-odgovorni program „Podrška porodici. Ove godine donacije u vrednosti od 600.000 evra namenili smo za unapređenje uslova u vrtićima u Srbiji i regionu. Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obeležavanje našeg jubileja – četiri decenije poslovanja. Samo u 2023. godini izdvojićemo preko milion evra za različite aktivnosti usmerene ka deci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost”, izjavio je Mihailo Janković generalni direktor MK Group.

  „U svim zajednicama u kojima poslujemo, aktivno doprinosimo unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Raduje me što naš program „Podrška porodici“ iz godine u godinu proširujemo novim aktivnostima, i što smo ovogodišnje donacije namenili vrtićima u kojima naša deca provode svoje najranije godine. Briga o najmlađima je briga o zajedničkoj budućnosti svih nas”, rekla je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odobra AIK Banke.

  Od kada postoji program „Podrška porodici“?

  Program „Podrška porodici” postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group i AIK Banke koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva. Prošle godine projekat se bavio unapređenjem uslova u porodilištima sa fokusom na bebe, trudnice i porodilje, dok je ove godine tema predškolsko obrazovanje i razvoj dece uzrasta od jedne do šest godina.

  700.000 evra za bebe zaposlenih u MK Group i porodilišta u regionu

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: MK Group

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE