Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  mitrović

  Mitrović tvrdi: Pink od SBB ne dobija novac

  Vlasnik Pink Media grupe Željko Mitrović izjavio je da od SBB ne dobija novac za kanal televizije Pink koji ima nacionalnu frekvenciju, a da za ostale njihove programe naplaćuje jedan evro po korisniku, i jednom i drugom velikom kablovskom operateru.

  Mitrović je za Pink rekao da ta televizija želi dobre odnose i sa SBB i sa Telekomom, ističući da ništa ne rade što nije normalno u tržišnim uslovima.

  Kompanija SBB saopštila je ranije da televizije Pink i B92 za distribuciju od te firme traže da plati 11 puta višu cenu od dosadašnje i da je tako nešto neprihvatljivo.

  Kopernikus grupa saopštila je da pristaje na manju cenu koju SBB plaća Pinku, na šta je SBB navela u saopštenju da je prihvatljiv zahtev i pozvala vlasnika Kopernikus grupe da pošalje ugovor za obe televizije.rem

  Vlasnik Pink Media grupe rekao je da televizije sa nacionalnom frekvencijom ne bi trebalo da dobijaju naknadu od operatera, navodeći da sve što se dešava na medijskoj sceni „zakon je tržišta“.

  „Nacionalna televizija po svojoj suštini i kada dobije nacionalnu dozvolu dužna je da bez ikakvih naknada taj program stavi na raspolaganje građanima Srbije. Što znači da kad dobijemo dozvolu, mi ugovor potpisujemo sa Ratelom i on je u obavezi da preduzeću koje se bavi predajnicima dostavi našu dozvolu i zaključujemo ugovor sa svim predajnicima Srbije i oni emituju kanal nacionalne televizije“, naveo je Mitrović.

  Prema njegovim rečima, ne bi se mešao da nije pomenut „kroz prizmu neke neprirodne koalicije“.

  „Ne zanima nas Prva i B92, jesu konkurencija ali nisu bili neka preozbiljna konkurencija. Njihove nestajanje ili prihvatanje nekakvih normalnih tržišnih uslova, nas ne zanima mnogo, osim što nećemo dozvoliti da nas neko proziva u lošem kontekstu i izmišlja i na krajnje licemeran način uvlači nas u političke zavrzlame koje nisu tema ovde. Ovde su tema samo tržišni odnosi između kablovskih operatera, velikih medija i regulatora“, rekao je Željko Mitrović.

  Nakon Vučićevog obraćanja, oglasio se se i Telekom zvaničnim saopštenjem

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE