Mišković: To ne postoji nigde, možda u Severnoj Koreji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mišković: To ne postoji nigde, možda u Severnoj Koreji

  Ponovljeno suđenje vlasniku “Delta holdinga” Miroslavu Miškoviću za pomaganje u utaji poreza danas je formalno počelo obrazlaganjem optužnice u Specijalnom sudu u Beogradu.

  Zamenik tužioca Tatjana Ristić izjavila je da ostaje pri navodima optužice, dok je Mišković u potpunosti negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

  “Negiram ovo krivično delo, ono ne postoji ni u jednoj zemlji sveta, možda u Severnoj Koreji”, rekao je Mišković.

  On je naveo i da optužnicu nije razumeo ni jezički, a ni suštinski i dodao da porez za koji je optužen da je utajio nikome nije obračunat u Srbiji.

  Mišković je napomenuo i da su sve institucije i iz Srbije i inostranstva to i potvrdile i dodao da ne može da veruje za šta ga optužuju. Mišković je najavio da će nastaviti da iznosi odbranu.

  Ostali optuženi u ovom postupku su se izjasnili da nisu krivi.

  U sudnici je prisustan i predstavnik kiparske kompanije “Hemslejd”, a na ročištu su, kako je rekla predsedavajuća sudskog veća, i prevodioci koji u skladu sa zakonom prevode današnje ročište.

  Polovinom juna prošle godine Mišković je osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara jer je, kako je tada saopšteno, pomogao sinu Marku Miškoviću da utaji porez od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra.

  Istom odlukom, Mišković je oslobođen optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

  Apelacioni sud u Beogradu ranije je potvrdio prvostepenu presudu u delu u kojem je vlasnik Delta holdinga oslobođen optužbe da je bio saizvršilac u zloupotrebi službenog položaja.

  Taj sud je isti rešenjem ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje u delu u kojem je Mišković osuđen zbog pomaganja u poreskoj utaji.

  Sudi se ponovo jer prema oceni Apelacionog suda “prvostepena presuda (u osuđujećem delu) sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, budući da su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a oni koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurečni”.

  Mišković i njegov sin Marko uhapšeni su u decembru 2012. godine, a posle višemesečnog boravka u pritvoru, pušteni su da se brane sa slobode.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE