Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Fijat: „Šumadinac“ u službi malih privrednika

  Vest da je iz kragujevačke fabrike automobila izašao novi model „fijata 500L“ sa oznakom „PRO“, najviše je zainteresovala vlasnike malih radnji, poljoprivrednike, sve one kojima je malo, transportno vozilo (takozvani program lakih komercijalnih vozila) neophodno u obavljanju svakodnevnog posla.

  Novi model klasifikovan je u kategoriju vozila „N1“, što znači da je „šumadinac“ u radničkom kombinezonu sada spreman da preveze poveći teret ali i četiri odrasla putnika, jer se ovo vozilo registruje za četiri osobe.

  – Tržište lakih komercijalnih vozila u Srbiji, na kome smo mi neosporni lider, sa dosadašnjom gamom modela je u stalnom porastu – kaže, za „Novosti“, Igor Ševo, komercijalni direktor „Fijat-Krajsler automobila Srbija“. – U 2015. prodato je 3.054, godinu dana kasnije 4.166 a u ovoj, 2017. se očekuje prodaja oko 4.800 vozila, što predstavlja rast od 15 odsto na godišnjem nivou.

  Ševo kaže i da je tržišno učešće „Fijat profesionala“, kako glasi naziv ovog dela torinskog giganta, u Srbiji 2015. iznosio 30,4, a 2016. godine 30,5 odsto.

  Novi „fijat 500L PRO“ košta 9.950 evra bez PDV (pravna lica ne plaćaju PDV ni na vozilo ni na gorivo, rezervne delove, gume), što ga čini jednim od cenovno najkonkurentnijih lakih komercijalnih vozila na našem tržištu.

  – Ipak, nisam zadovoljan, jer možemo da osvojimo više tržišnog kolača u ovoj kategoriji vozila. Tu sada dolazi „fijat 500L PRO“ od kojeg zaista mnogo očekujemo – kaže Ševo.

  Optimizam zasniva i na činjenici da je „Fijat profesional“ prvi brend po prodaji i tržišnom učešću na čak 13 tržišta (pa i u Nemačkoj, bez obzira na ogromnu konkurenciju domaćih kompanija), drugi na četiri i treći na dva tržišta!

  Najvažnije je ono što će „fijat 500L PRO“ ponuditi kupcima. Vozilo je dugo 4.242 mm, široko je 1.784,i visoko 1.658 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.612 mm. To garantuje obilje prostora koje malo ko od konkurencije u ovoj klasi može da ponudi. Pri tome, ima mesta za četiri putnika a zapremina prtljažnog prostora u zavisnosti od konfiguracije sedišta se kreće od 0,41 do neverovatnih 1,48 kubnih metara.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE