Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mišković je sudiji uputio neočekivanu molbu

  U Specijalnom sudu u Beogradu nije počelo ponovljeno suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću po tužbi za pomaganje u utaji poreza, a naredno ročište zakazano je za 24. novembar.

  Mišković takvom odlukom nije bio zadovoljan, pa se obratio rečima.

  „Molim vas, osudite me odmah, da ne gubim više zdravlje. Nije primereno ovako se ophodiiti prema vodećem srpskom privredniku – naveo je Mišković.

  On tvrdi da, ukoliko se proces ne razdvoji, iz zdravstvenih razloga neće moći da prisustvuje pretresima.

  Sudsko veće odlučilo je da je neophodno izjašnjavanje Apelacionog suda u vezi sa žalbom advokata optuženih u vezi sa statusom u procesu kiparskog preduzeća Hemslejd.

  Neophodno je da sud pozove na ročište pravnog zastupnika te strane firme, rekao je novinarima Miškovićev pravni zastupnik Zdenko Tomanović.

  On je izrazio nezadovoljstvo što sudsko veće nije prihvatilo predlog da se njegovom klijentu sudi u Osnovnom sudu, a ne u Specijalnom sudu.

  Odloženo je i sutrašnje ročište, a kada će početak ponovljenog suđenja biti zakazan, zavisi od odluke Apelacionog suda, rekla je predsednica sudskog veća Maja Ilić.

  S obzirom na to da su advokati već uložili žalbu Apelacionom sudu, ona je potom zakazala naredno ročište za 24. novembar, a naredna dva za decembar.

  Sudsko veče inače je odbilo zahtev odbrane za razdvajanje postupka protiv Miškovića i njegovog sina Marka od tužbi protiv vlasnika „Nibens grupe“ Mila Đuraškovića u vezi s kruševačkim FAM.

   

  Izvor: Beta/Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE