Ministarstvo u klinču između taksista i mobilnih aplikacija

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarstvo u klinču između taksista i mobilnih aplikacija

  Firme koje se preko mobilnih aplikacija bave prevozom putnika, Uber i KarGo, mogu da rade u Srbiji, ali u skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Cilj tog ministarstva je, kako je navedeno, uređenje uslova za obavljanje taksi delatnosti koje će svima omogućiti da rade, ali pod jasnim i jednakim uslovima koje propisuje zakon.

  “Kao što je nedopustivo da bilo ko iz ličnih ekonomskih, pa i političkih interesa blokira dvomilionski grad, tako je važno i zbog taksi preduzetnika i svih gradjana koji koriste njihove usluge da svi koji se bave taksi delatnošću, uključujući i firme kao što su KarGo i Uber, budu registrovani i rade na osnovu krovnog zakona koji reguliše ovu delatnost, a to je Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju”, ističe se u saopštenju.

  Ministarstvo insistira da se delatnost javnog prevoza obavlja u skladu s važećim propisima koji regulišu prevoz putnika i koji su već uskladjeni sa propisima EU.

  “Zbog toga smo formirali i radnu grupu koja priprema izmene i dopune Zakona o drumskom prevozu putnika, koje će omogućiti da se jasnije definišu uslovi obavljanja postojećih vidova prevoza putnika, na način kako je to uredjeno sličnim zakonima u Evropskoj uniji”, piše u saopštenju.

  Dodaje se da Ministarstvo ostaje otvoreno za razgovor sa svim stranama zainteresovanim da se taksi delatnost uredi po evropskim standardima i u interesu gradjana Srbije, polazeći od stava da su jasna pravila za sve i tržišna konkurencija jedini način da gradjani dobiju siguran i kvalitetan prevoz po najpovoljnijoj ceni.

  Taksisti koji su juče protestovali u Beogradu blokadom saobraćaja na Trgu Slavija tražili su zabranu rada firmi koje preko mobilnih palikaciju pružaju usluge prevoza putnika, navodeći da im je to nelojalna konkurencija

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE