Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Irena Vujović

  Ministarka u borbi protiv zagađenja: SVE INSPEKCIJE na terenu

  Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je da će od danas republički inspektori zaštite životne sredine krenuti u koordinisan nadzor, zajedno sa inspekcijom Grada Beograda, kako bi se uverili da privredni subjekti i ustanove na teritoriji Beograda preduzumaju sve propisane mere kako ne bi dolazilo do prekoračenja emisija zagađujućih materija u vazduh.

  Nadzor će se raditi u gradskim toplanama i ustanovama koje imaju sopstvene kotlarnice, a za koje je nadležna lokalna samouprava.

  Cilj nam je da zajedničkim angažovanjem pojačamo kontrolu i osiguramo poštovanje Zakona o zaštiti vazduha, rekla je Vujović, a navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

  Republički inspektori zaštite životne sredine su u proteklih mesec dana obavili oko 20 kontrola u privrednim subjektima i ustanovama, u cilju unapređenja kvaliteta vazduha, a dobra vest je da uglavnom nisu utvrđene veće nepravilnosti, rekla je Vujović.

  Ministarka je podsetila da su početkom godine usvojene izmene i dopune Uredbe o graničnim vrednostima emisija zagađujućih materija u vazduh, kojom su prvi put obuhvaćeni objekti čija delatnost ima uticaj na aerozagađenje.

  “Budući da se ranije veliki broj pritužbi građana odnosio na mala postrojenja koja su izvor zagađenja, novom uredbom je kontrola tih objekata u nadležnosti inspekcije za zaštitu životne sredine. Obuhvaćena su i postrojenja za direktno grejanje, sušenje ili drugi način obrade predmeta i materijala, poput peći za ponovno zagrevanje ili za termičku obradu. U narednom periodu nas očekuju pojačane kontrole, kako bismo i na taj način doprineli da se unapredi kvalitet vazduha”, rekla je Vujović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE