Ministarka: Srbija od jeseni drugi proizvođač BAKRA u Evropi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministarka: Srbija od jeseni drugi proizvođač BAKRA u Evropi

  Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreže u Metovnici kod Bora obezbediti da svaka kuća do novembra dobije čistu vodu za piće.

  Mihajlović je nakon potpisivanja ugovora o pomenutom projektu, za čiju je realizaciju kompanija „Ziđin majning“ donirala milion evra, naglasila da rudarenje nije samo eksploatacija i prerada rude, već i poboljšanje životnog standarda svih ljudi.

  „Bićemo drugi u Evropi po bakru“

  Ona je, obraćajući se meštanima Metovnice i drugih sela, naglasila da je ovo važan dan i da je cilj države da ljudi imaju bolje uslove za život, da oko 300 dece u tom kraju ima uslove za školovanje, vodu, puteve, struju, a sutra i posao. 

  Potpredsednica Vlade je istakla značaj novog rudnika Čukaru Peki, koji će biti otvoren na jesen, dodavši da će to biti zeleni rudnik, drugačiji od svih do sada.

  Prema njenim rečima, otvaranjem tog rudnika, u čije je opremanje do sada uloženo pola milijarde evra, Srbija će po proizvodnji bakra biti druga u Evropi i učestvovaće sa 18 procenata ukupne proizvodnje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE