Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Subvencije-za-zamenu-stolarije

  Ministarka najavila: Sledeće nedelje ugovori o ZAMENI STOLARIJE

  Ugovori o subvencijama za zamenu stolarije biće potpisani sledeće sedmice, najavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

  Ona je rekla da će jedan od dva poziva za učešće u projektu biti upućen kompanijama koje će raditi zamenu stolarije, a da ne bi bilo nerealnih cena, biće određena maksimalna.

  Ugovore će potpisati Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave.

  Navela je da ne postoji opština koja se nije javila na konkurs za subvencije za zamenu stolarije, a 66 opština će potpisati ugovore i raspisati dva poziva za učešće u projektu.

  „Jedan poziv je kompanijama koje će raditi zamenu stolarije, a da ne bi bilo nerealnih cena biće određena maksimalna. Lokalne samouprave će javno saopštiti koje su to kompanije, a istovremeno će raspisati i poziv zainteresovanim građanima. Prve ugovore sa građanima očekujemo u avgustu“, naglasila je Mihajlović.

  Ona je dodala da će u septembru ministarstvo, ponovo, raspisati poziv lokalnim samoupravama za nastavak programa i da će 50 odsto sredstava obezbediti država.

  Javni poziv Ministarstva rudarstva i energetike bio je otvoren do 21. maja, a opštine su morale da se opredele šta će, konkretno, od ponuđenih mera zajedno sa državom finansirati – da li zamenu dotrajale stolarije, ili ugradnju termoizolacije i nabavku kotlova za grejanje koji neće koristiti ugalj.

  Ministarka objavila kada će napokon biti prijava za ZAMENU STOLARIJE

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE