Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar: Sestre se VRAĆAJU u Srbiju, ŠTRAJKUJU spremačice

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je od početka 2019. godine „samo 766 zdravstvenih radnika“ podnelo zahtev za rad u inostranstvu, te da nije tačno da je došlo do „egzodusa“ i da „radnici čekaju na granicama“.

  Lončar je za televiziju „Prva“ rekao da u poslednje dve godine postoji trend opadanja napuštanja zemlje, da je broj zahteva snižen za oko 100 i dodao da se sve više medicinskih sestara vraća u Srbiju.

  „Razlog za povratak su mnoga ulaganja u zdravstvo. Neke zemlje imaju probleme sa zatvaranjem odeljenja, čekanjem na preglede i operacije… Mi nemamo te probleme“, kazao je on.

  Govoreći o terapiji za multiplesklerozu, bez koje u Srbiji živi najveći deo obolelih, Lončar je rekao da je to priča farmaceutskih kompanija, i dodao da su u toku pregovori sa firmama u zemlji koje bi trebalo da proizvode te terapije, ali da je potrebno da se ne vrši pritisak.

  Dodao je da će pored obolelih od MS, terapije dobiti oboleli od karcinoma dojke i hepatitisa.

  Komentarišući štrajk do koga je u Kliničkom centru Srbije došlo u utorak zbog loših uslova rada u toj ustanovi, on je rekao da je reč o štrajku spremačica i servira, dodao da su štrajkači u pravu, da će problemi biti rešeni, ali da je bitno tu situaciju ne zloupotrebiti.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE