Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ministar privrede najavio da će kinesko-srpski industrijski park biti u Smederevu

  Ministar privrede Srbije Goran Knežević rekao je danas da će u Smederevu biti kinesko-srpski industrijski park koji će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju, s kvalitetnijim projektima.

  On je posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o razvoju kinesko-srpskog industrijskog parka rekao da će se prostirati na 500 hektara, kao zajedničko preduzeće.

  „Očekujemo da naše radne grupe već od septembra krenu da rade na ‘papirologiji’, i u najkraćem roku, već u 2018. godini. da počne da radi deo te industrijske zone“, istakao je Knežević.

  On je dodao da je prijateljstvo kineskog i srpskog naroda „neupitno“ i da „poslednje inicijative najviših predstavnika dve zemlje, vode tome da prijateljstvo preinačimo u najbolje ekonomske odnose“.

  „Imamo odlična iskustva sa kineskim investitorima i želimo da to produbimo na mnogo višem nivou, da zajednički izađemo na treća tržišta, i pokušamo da podignemo ekonomske kapacitete“, kazao je Knežević.

  Zamenik predsednika Stalnog odbora Narodnog kongresa provincije Hebej, Fan Žaobing rekao je da se danas ne samo učvrstila saradnja Srbije s grupom Hestil, već i produbila kroz sporazum o industrijskom parku.

  Ju Jong, predsednik „Hibis grupe“ koja je vlasnik Železare Smedeevo, rekao je da kompanije koje treba da rade u industrijskom parka trebu „treba da imaju želju za investiranjem i izvozom, kao i da budu odgovorne“.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta, Vlada Srbije

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE