Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mimo zakona: Drobnjak duže od 6 godina v.d. direktora Puteva

  Državna revizorska institucija (DRI) objavila je Izveštaj o reviziji odazivnog izveštaja javnog preduzeća Putevi Srbije, u kome je ponovo konstatovano da je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Drobnjak suprotno zakonu duže od šest godina na toj funkciji.

  Drobnjak je na toj funkciji suprotno članu 52 (stav 2) Zakona o javnim preduzećima, kojim je propisano da funkcija v. d. direktora ne može trajati duže od jedne godine.

  Ovakvu primedbu Državna revizorska institucija stavila je i u svoj prošli izveštaj.

  U Odazivnom izveštaju preduzeća navedeno je da je DRI preporučio Nadzornom odboru Puteva Srbije da ispravi nepravilnost, tako što će prema osnivaču pokrenuti inicijativu za imenovanje direktora preduzeća, ali je Nadzorni odbor odgovorio kako nije nadležan za pokretanje takve inicijative.

  Izveštaj DRI navodi da preduzeće nije poštovalo preporuku o ispravljanju nepravilnosti o nesprovedenom istraživanju tržišta za javne nabavke iz 2018. i 2019. godine u vrednosti od oko 7,17 milijardi dinara, ali da je tražena dokumentacija dostavljena za projekte izgradnje putne infrastrukture za 2021. godinu.

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE