Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Glumica Miljana Gavrilović

  Hrana za dušu: „Mirno ležem i mirno se budim“

  Glumica Miljana Gavrilović preporučuje koristan kulturni sadržaj i zanimljive destinacije u Srbiji.

  Ne morate biti previše dubokoumni da biste iz dijaloga sa Miljanom Gavrilović shvatili da razgovarate sa damom kojoj su bitni svi oni sklopovi koji nisu vidljivi, oni koji su iza opipljivog. Glumica koju smo gledali u seriji „Folk” i filmu „Hotel Beograd” jednostavno je duhovna, zato smo je pitali da nam pomogne pri izboru stvari kojima dušu možemo nahraniti.

  • Kako provodite tekuće dane?

  Uglavnom sa porodicom, osim kada igram predstave. Sada se otvara i letnja sezona pozorišnih i filmskih festivala, imaćemo više gostovanja u regionu, pa se trudim da sa najbližima provedem svaki slobodan trenutak.

  • Na kojim projektima trenutno radite?

  Završila sam snimanje filma „Ala je lep ovaj svet”, koji će ujedno biti i serija pod nazivom „Šetnja sa lavom”, čiju premijeru očekujemo na jesen. Snimila sam kratki film „Korak nazad”, kom držimo fige da postane dugometražni.

  U Čiča Mičinom pozorištu radim jedno novo ostvarenje – dečju predstavu „Baš je čar biti gusar”.

  Glumica Miljana Gavrilović

  Glumica Miljana Gavrilović

  • Kako izlazite iz uloga?

  Sve zavisi od toga koliko je uloga kompleksna, ali svakako jako brzo, jer odmah hitam u realizaciju privatnih stvari. Vrlo sam aktivna i temperamentna po prirodi i tako pristupam skoro svemu.

  • Kako u uloge ulazite?

  Namerno sam u prethodnom odgovoru rekla „skoro”, jer ulasku u ulogu pristupam smireno, bez žurbe, čak i za dečju predstavu mislim i o najmanjim detaljima, od samog karaktera do kostima i rekvizita, i nije mi problem da brinem o stvarima koje nisu samo glumački deo posla. Najvažnije mi je da se osećam dobro kada stanem na scenu.

  • U čemu pronalazite motivaciju na dnevnom nivou, šta vas gura napred?

  Ono što me najviše gura napred svakog dana jeste saznanje da je vreme prolazno i da ono što zamislim u glavi, ako ne prigrabim sada, sutra mi već klizi iz ruke i moram da uložim dvostruki napor. Naravno, ne silim stvari, ne opterećujem se previše, ali se ipak trudim da ispred sebe imam neki cilj i lagano idem ka njegovom ostvarenju. Ono što me u osnovi gura napred jesu vera i ljubav.

  • Koja su vaša omiljena mesta u Beogradu?

  Volim Zemunski kej, Lido, reku generalno. Volim svako mesto u Beogradu koje nije komercijalnog tipa, gde nema tipične gradske vreve… Nemam omiljeni restoran, kafić, šetalište, klub i slično.

  • U Srbiji?

  Uf, dugačak je spisak! Sremski Karlovci, Fruška i Mokra gora, Ždrelo (Petrovac na Mlavi), Vrnjačka i Ribarska banja, Petrovac kod Leskovca, Stara planina, Krupajsko vrelo, etno-selo „Zavičaj” (Banov do)…

  • U inostranstvu?

  Nea Roda, Alanja, Nica i Grac, Lido di Jezolo, Sardinija…

  • Preporučite nam neki kulturni sadržaj.

  „Vladalac” – Nikola Makijavelija i „Jedro nade” – Nikole Malovića. HBO serija „The Deuce”, sa Džejmsom Frankom i Megi Džilenhol u glavnim ulogama.

  Čini se da je mentalno zdravlje trenutno ključni koncept u pop kulturi. Kako ostati mentalno zdrav?

  Prvo, otkriti stvari koje te čine srećnim (najbitnija stavka, po mom mišljenju) i težiti ka nekom balansu u ličnom, porodičnom i poslovnom životu.

  Sa verom u Boga, spoznajom istine o istoriji svoga naroda i sopstvenog porekla, negujući rodoljublje i patriotizam, može se biti mentalno zdrav.

  • Da li živite onako kako ste očekivali?

  Naravno. Porodica mi je zdrava i srećna, mirno ležem i mirno se budim. Meni više ne treba.

  • Poruka za kraj?

  Ljubav pobeđuje sve.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE