Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih „30 ispod 30“: Milica Čolović, Ananas

  Milica Čolović, Portfolio & Project Manager, Ananas

  Milica Čolović je rođena u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Osnovne studije je završila na Fakultetu organizacionih nauka, pri čemu je jednu godinu provela na razmeni na Univerzitetu u Bolonji. Godine 2019. upisuje master studije na matičnom fakultetu, koje završava 2020. godine. Govori španski, italijanski i engleski jezik. Paralelno sa master studijama postaje deo osme generacije Mladih lidera Delta Holdinga. Ubrzo se ukazala prilika za učešćem na projektu Ananas e-commerce, koji se u tom trenutku razvijao u saradnji sa internacionalnim konsultantima. Trenutno radi kao portfolio i project manager i odgovorna je za sprovođenje strateških projekata na nivou cele kompanije.

  • Predstavite se. Koliko imate godina i koliko ste već na svojoj trenutnoj poziciji, u svom biznisu?

  Ja sam Milica Čolović, imam 26 godina i na poziciji portfolio project managera sam više od godinu dana, a na projektu „Ananas” radim od njegovog osnivanja, pune dve godine.

  MIlica Čolović, Portfolio i Project manager, Ananas

  MIlica Čolović, Portfolio i Project manager, Ananas

  • Šta mislite da je izdvojilo vas u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  Bila bih veoma subjektivna kada bih isticala neki poseban razlog. Mogu samo da kažem da me vode jaka želja i strast ka pravljenju nečeg novog. Isti pogled imam i van profesionalnog okruženja, pa smatram da je taj balans posao – privatni život, zapravo, ključ uspeha.

  • Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  Sreća za mene ima prostu definiciju: sreća je kada se sretnu priprema i prilika. Spremno sam čekala prilike i sreća nije izostala.

  • Svedoci smo da naše tržište veoma sporo vrši tranziciju, još uvek su izrazito vidljivi obrisi socijalizma i karte su podeljene zrelijim igračima. Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  Na vama ostaje svet – i ono dobro i ono loše, na vama je da pomerate granice i ne pravite kompromise. Verujte u sebe i svoje saradnike.

  Milica Čolović, Ananas

  Milica Čolović, Ananas

  • Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  I korporacija i privatno preduzetništvo. Jedno drugo ne isključuje, nego dopunjuje, zar ne? Sva znanja i sve veštine koje steknete na jednom polju možete primeniti i na drugom.

  • Šta vas je konkretno opredelilo da se razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  U Srbiji ne postoji sličan projekat kao što je „Ananas”, a inostranstvo neka ostane za lepa i česta putovanja, koja volim. Srbija je deo sveta i to dokazujemo našom pametnom i sposobnom omladinom, koja se svojim rezultatima visoko rangira u svetskim okvirima.

  • Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za 10 godina?

  Vidim kako sarađujem sa strastvenim kolegama koji žele da menjaju stvari nabolje. U takvom okruženju uspeh i zadovoljstvo ne izostaju. 

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE